RSS FeedsZweden start kwalificatie met zege op Roemenen (Sport1 Voetbal)

23 maart 2019 20:36:31

Zweden start kwalificatie met zege op Roemenen (Sport1 Voetbal)

Zweden is het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap voetbal van volgend jaar begonnen met een kleine overwinning. In Solna zette het team van bondscoach Janne Andersson Roemenië met 2-1 aan de kant. Zweden, dat vorig jaar op het WK strandde in de kwartfinales tegen Engeland, was in de eerste helft de betere ploeg. Het duurde tot de 33e minuut voordat Robin Quaison de score opende. Kort voor de pauze verdubbelde Viktor Claesson de voorsprong. Roemenië kreeg weer hoop toen Claudiu Keserü in de 58e minuut met zijn hoofd tegen scoorde. Zweden hield stand en liet zelf na verder uit te lopen. Feyenoorder Sam Larsson bleef bij Zweden op de bank zitten. Alexander Isak, die op huurbasis voor Willem II speelt, deed de laatste minuten mee als vervanger van Quaison. Ierland kende in poule D een stroeve start van het kwalificatietoernooi. Pas na rust nam de formatie van trainer Mick McCarthy via Jeff Hendrick afstand van Gibraltar: 0-1.

39 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Brazilië zonder Neres gelijk tegen Panama (Sport1 Voetbal)
EK-kwalificatie 2020: Gibraltar komt net tekort voor stunt (Voetbalzone)