RSS FeedsVan Bommel krijgt eerste prijs nu echt in zicht (Sport1 Voetbal)

18 maart 2019 07:36:12

Van Bommel krijgt eerste prijs nu echt in zicht (Sport1 Voetbal)

Stoïcijns blijven, leven van wedstrijd tot wedstrijd, voetballen als collectief. Het zijn woorden die Mark van Bommel in zijn vooruitblikken op wedstrijden haast wekelijks gebruikt. Teams die het beste aan die basisvoorwaarden voldoen, worden het vaakst kampioen, zo leerde de debuterende hoofdcoach tijdens zijn actieve voetballoopbaan. Van Bommel is er nog niet, maar het voelde zondag alsof de titelstrijd tijdens de 26e speeldag voorzichtig een beslissende wending nam. Opnieuw was het niet best wat PSV bij VVV-Venlo liet zien, zoals wel vaker na de winterstop. Een ingeving van de tot dan toe vrij onzichtbare Hirving Lozano in de 86e minuut was voldoende: 0-1. Het is voor de concurrentie om gek van te worden. PSV maakte dit seizoen liefst zeventien doelpunten na de 85e minuut. Toeval kun je dat niet meer noemen. Of zoals Van Bommel het zegt: `We blijven er altijd in geloven en altijd knokken. We hebben meerdere spelers die het verschil kunnen maken.` Van Bommel, die als voetballer van PSV vier landstitels behaalde, speelde het spel de laatste weken goed. PSV haalde niet meer het niveau van voor de winterstop en moest drie keer op rij een gelijkspel toestaan, tegen FC Utrecht (2-2), sc Heerenveen (2-2) en Feyenoord (1-1). In plaats van een voorsprong van acht punten op Ajax te nemen, waren er daar nog maar twee van over. `Net zoveel als tijdens het ingaan van de winterstop`, counterde Van Bommel, ook daarmee proberend de rust te bewaren. Maar voetballend werd het ook daarna niet beter. Van Bommel sloeg aan het twijfelen. Voor de winterstop kon je de basisopstelling wel uittekenen, inmiddels niet meer. Gastón Pereiro raakte zijn plek kwijt en de Mexicaanse nieuwkomer Érick Gutiérrez komt helemaal niet meer in de plannen van de Limburger voor. Tegen VVV moest Jorrit Hendrix, tot dan toe altijd zeker van een basisplaats, genoegen nemen met een reserverol. Moeizaam of niet, PSV won de laatste drie wedstrijden wel weer en kreeg geen doelpunt tegen ...

25 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Van Hanegem haalt uit: `Feyenoord glijdt af en niemand grijpt in´ (Voetbalzone)
Zuid-Afrikaanse Dance Battle live op Facebook (Metronieuws Voetbal)