RSS FeedsGriekse derby na rellen afgebroken (Sport1 Voetbal)

17 maart 2019 21:56:04

Griekse derby na rellen afgebroken (Sport1 Voetbal)

ATHENE (ANP/DPA) - De topper in Griekenland tussen Panathinaikos en Olympiakos Pireaus is in de 70e minuut gestaakt. Op dat moment stond het 1-0 voor Olympiakos. Hooligans waren buiten het stadion slaags geraakt met de politie. Hierbij hadden de agenten traangas ingezet dat het stadion was ingewaaid. Hierop vluchtten veel toeschouwers van de tribunes. Velen gingen het veld op. De Duitse scheidsrechter Marco Fritz legde daarop de wedstrijd eerst stil, maar besloot het duel vervolgens te staken vanwege de veiligheid. In de eerste helft had de arbiter de wedstrijd ook al zo`n tien minuten stilgelegd omdat hooligans van de tribunes waren gekomen en mensen op de bank bij Olympiakos hadden aangevallen. Het Griekse voetbal gaat al jaren gebukt onder geweld van hooligans. Vorig seizoen lag de competitie drie weken stil na ongeregeldheden bij de wedstrijd tussen PAOK en AEK Athene. De voorzitter van PAOK liep hierbij met een pistool op zak het veld op.

30 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Van Dijk schuldbewust: `Ik had in die situatie anders moeten handelen` (Goal.com)
VIDEO - Barça vergroot marge na heerlijke combinatie tussen Messi en Suárez (Voetbalzone)