RSS FeedsFeyenoord zet ook derde plek op het spel (Sport1 Voetbal)

16 maart 2019 22:08:26

Feyenoord zet ook derde plek op het spel (Sport1 Voetbal)

Feyenoord heeft met een nederlaag voor eigen publiek tegen Willem II ook de derde plek in de eredivisie op het spel gezet. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst liet zich in De Kuip aftroeven door de bekerfinalist: 2-3. AZ kan zondag in punten op gelijke hoogte komen, al moet het daarvoor wel Ajax zien te verslaan. In wat voor Feyenoord toch al een verloren seizoen is, is rechtstreeks Europees voetbal halen het enige overgebleven doel. De Rotterdammers moeten daarvoor als derde eindigen. Tot frustratie van het morrende Legioen liet Feyenoord zich voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis voor schut zetten. In december won Fortuna Sittard in De Kuip, nu deed Willem II dat. Feyenoord kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar het elftal van Van Bronckhorst gaf die ook steeds weer snel weg. De manier waarop Alexander Isak in de 69e minuut de winnende treffer kon maken, was typerend voor het slappe optreden van de thuisploeg. De Zweedse huurling van Dortmund dribbelde vanaf de rechterkant met de bal aan zijn voet naar binnen, glipte op snelheid tussen Ridgeciano Haps en Eric Botteghin door en schoot vervolgens de 2-3 langs doelman Kenneth Vermeer. De defensie van Feyenoord stond ook te schutteren bij de andere tegentreffers. Botteghin verwerkte de bal in de 27e minuut bij een Tilburgse hoekschop zo slecht dat Freek Heerkens de 1-1 kon binnenschieten. Vijf minuten eerder was de thuisclub op voorsprong gekomen via een fraaie treffer van Steven Berghuis, ingeleid door een slecht genomen hoekschop van Willem II. Feyenoord nam kort na rust weer de leiding, dit keer via Botteghin. De Braziliaanse verdediger, terug in de basis na een knieblessure, kopte een hoekschop van het 18-jarige talent Orkun Kökcü binnen. Weer gaf Feyenoord de voorsprong snel uit handen. Haps leverde de bal zomaar in bij Fernando Lewis, die ongehinderd kon opstomen en met een strak schot de 2-2 liet aantekenen. In de slotfase kopte invaller Nicolai Jørgensen nog de 3-3 binnen ...

22 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Utrecht houdt huis in Breda (Telesport Voetbal)
FC Utrecht vergroot degradatiezorgen NAC (Sport1 Voetbal)