RSS FeedsClub Brugge kan Nederland niet helpen (Sport1 Voetbal)

21 februari 2019 21:24:34

Club Brugge kan Nederland niet helpen (Sport1 Voetbal)

Club Brugge heeft het Nederlands voetbal geen goede dienst kunnen bewijzen. De formatie uit België werd kansloos uitgeschakeld door Red Bull Salzburg in de Europa League: 4-0. Club Brugge had de thuiswedstrijd tegen de tegenstander uit Oostenrijk om een plaats in de achtste finales nog winnend afgesloten (2-1). In Salzburg keken de bezoekers bij rust al tegen een achterstand van 3-0 aan. Patson Daka (2) en Xaver Schlager scoorden tegen de bezoekers waar Stefano Denswil, Sofyan Amrabat en Ruud Vormer een basisplaats hadden. Diep in blessuretijd bepaalde Munas Dabbur de eindstand. Door de zege van Salzburg verloor Nederland de elfde positie van de coëfficiëntenranglijst van de UEFA aan Oostenrijk. Alleen een stunt van Ajax tegen Real Madrid kan de kampioen van volgend seizoen in de eredivisie nog aan een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League helpen. Het Europese avontuur van trainer Marcel Keizer en Bas Dost met Sporting Portugal is voorbij. Ze verspeelden op bezoek bij Villarreal een voorsprong (1-1), na de nederlaag in Lissabon (0-1). Sporting speelde bijna de hele tweede helft met tien man nadat Jefferson zijn tweede gele kaart had gekregen. Dost miste in de slotfase nog een riante kans om Sporting naar de achtste finales te brengen. Eintracht Frankfurt schaarde zich ook bij de laatste zestien clubs van de Europa League. De Duitsers versloegen Sjachtar Donetsk (4-1), na het gelijkspel in Oekraïne (2-2). Luka Jovic, Sébastien Haller (2) en Ante Rebic tekenden voor de doelpunten van de thuisploeg. Jetro Willems en Jonathan de Guzman mochten invallen bij Eintracht. Arsenal herstelde zich tegen BATE Borisov (3-0) van de nederlaag in Wit-Rusland (0-1). Arsenal kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Zakhar Volkov. Vervolgens scoorden Shkodran Mustafi en invaller Sokratis Papastathopoulos.

38 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Ajax moet stunten in Madrid voor rechtstreeks CL-ticket (Telesport Voetbal)
Keizer en Dost stranden met Sporting in Europa League (Goal.com)