RSS FeedsLiverpool kan Bayern niet kraken op Anfield (Sport1 Voetbal)

19 februari 2019 23:28:39

Liverpool kan Bayern niet kraken op Anfield (Sport1 Voetbal)

Bayern München heeft de gevreesde uitwedstrijd tegen Liverpool zonder kleerscheuren en met een 0-0 overleefd. Zonder de geschorste Virgil van Dijk in het centrum maakte de defensie van The Reds zeker in de beginfase een wankele indruk, maar daarna regende het zeker in de eerste helft kansen voor de thuisploeg. De vervanger van Van Dijk had al heel snel bijna zijn eigen keeper verschalkt. Joël Matip schoot van heel dichtbij recht op het lichaam van Becker. Voor die ook maar ook kon reageren was de bal alweer van zijn lichaam terug het veld in gestuiterd. Daarna nam Liverpool het heft op Anfield heel stevig in handen, maar ondanks 12 (!) pogingen op het doel van Manuel Neuer viel er geen goal in de eerste 45 minuten. De ploeg van Klopp zocht zoals gebruikelijk vol overgave de aanval. In de buurt van het doel van Manuel Neuer ging het echter vaak net op het laatste moment mis. Zo kon Salah in de twaalfde minuut een dieptepass van Jordan Henderson niet helemaal lekker uit de lucht nemen. De Egyptenaar produceerde slechts een slappe volley, die Neuer makkelijk kon pakken. Even later kopte Salah naast het Duitse doel. De grootste kans voor Liverpool kwam na een half uur een tikkeltje gelukkig tot stand. Een gekraakt schot van Naby Keïta belandde voor de voeten van Sadio Mané. De Senegalees stond in het strafschopgebied helemaal vrij, maar schoot de bal uit de draai naast. Mané had ook geen succes met een omhaal. Heel wat aanvallen van de thuisclub liepen stuk op de Duitse defensie. Bayern München, nog altijd zonder de geblesseerde Arjen Robben, kwam er af en toe gevaarlijk uit. Kingsley Coman schoot na een kwartier in het zijnet, na geklungel van doelman Alisson Becker. Een knal van Serge Gnabry vloog in de tweede helft net over de kruising. De Duitse kampioen mist in de return Joshua Kimmich, die zijn derde gele kaart kreeg en daardoor is geschorst. De verliezend finalist van afgelopen seizoen in de Champions League begint op ...

30 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Lopes zit Barcelona dwars en biedt Lyon perspectief (Goal.com)
Lyon en Barça houden hun kruit nog droog (Sport1 Voetbal)