RSS FeedsWillem ll komt dubbelslag Twente te boven en gaat naar halve finale (VoetbalPrimeur FC Twente)

23 januari 2019 20:44:47

Willem ll heeft zich ten koste van FC Twente geplaatst voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Een spannend duel in de Grolsch Veste eindigde in het voordeel van de Tilburgers: 2-3. Willem ll toonde knap veerkracht in Enschede.De eerste helft was nauwelijks spannend te noemen. Willem ll zorgde in de beginfase voor het grootste gevaar, maar daarna gebeurde er lang weinig. Er werden weinig kansen gecreërd en beide ploegen grossierden in verkeerde beslissingen en fouten. De tweede helft bood in tien minuten tijd meer spektakel dan de hele eerste helft bij elkaar. Twente kwam na 54 minuten op voorsprong door Aitor Cantalapiedra, wiens vrije trap door niemand werd aangeraakt en in het doel van Willem ll belandde. Lang konden de Tukkers daar niet van genieten. Een paar minuten later stond het alweer gelijk door een eigen goal van Cristian González, die een schot van Willem ll aanraakte en daardoor Joël Drommel passeerde. Cantalapiedra was nog geen twee minuten later opnieuw trefzeker. De Spanjaard dribbelde langs wat tegenstanders en schoot fraai binnen. Willem ll werd met de rug tegen de muur gezet, maar overleefde de storm van Twente. De ploeg van Adrie Koster kon een kwartier voor tijd zelf weer aan aanvallen denken en zag de offensieven in de 76e minuut beloond worden met de gelijkmaker van Vangelis Pavlidis: 2-2.  Velen hielden in de Grolsch Veste rekening met een verlenging, maar zover kwam het niet. In de absolute slotfase tekende Kristofer Kristinsson voor de 2-3 voor Willem ll, waardoor de Tilburgers zich, net als AZ, voor de halve finale hebben geplaatst.

39 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eredivisie > FC Twente

Veerkrachtig Willem II meldt zich opnieuw in halve finale KNVB Beker (Voetbalzone FC Twente)
Dapper FC Twente moet KNVB Beker vergeten na echec tegen Willem II (Soccernews.nl FC Twente)