RSS FeedsAZ verslaat inspiratieloos Vitesse en plaatst zich voor halve finale beker (VoetbalPrimeur SC Cambuur)

22 januari 2019 23:02:03

AZ staat voor de zevende keer in acht seizoenen in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Een zwak en inspiratieloos Vitesse werd in het AFAS Stadion met 2-0 verslagen. AZ was in de hele wedstrijd de betere partij en kreeg in de openingsfase de beste kansen. Mats Seuntjens en Oussama Idrissi zagen hun schoten gekeerd worden door Vitesse-doelman Eduardo. De ploeg van John van den Brom had echter niets te vrezen, want Vitesse maakte totaal geen indruk in Alkmaar. Calvin Stengs zorgde vijf minuten voor de rust voor de voorsprong. Jonas Svensson gaf de bal voor op de vleugelspeler, die de bal met zijn linkerbeen achter Eduardo werkte: 1-0. In de tweede helft was Vitesse niet veel beter. Het elftal van Leonid Slutsky speelde onherkenbaar en inspiratieloos, waardoor het wachten was op de genadeklap van AZ. Die klap leek Guus Til al na negen minuten in de tweede helft uit te delen. Vitesse probeerde nog wat, maar gevaarlijk werd de ploeg niet. AZ bevestigt tegen Vitesse de status van cupfighter en mag zich voor de zevende keer in de laatste acht seizoenen halve finalist noemen.

37 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eerste Divisie > SC Cambuur

Vermiste Sala verstuurde bericht tijdens vlucht: `Daarin stond dat hij bang was` (VoetbalPrimeur SC Cambuur)
Vader van vermiste Sala: `Ik weet niet wat ik moet denken...` (VoetbalPrimeur SC Cambuur)