RSS FeedsVliegende start voor gerenoveerd FC Groningen: Bruns doet oude club Heracles pijn (VoetbalPrimeur FC Groningen)

19 januari 2019 23:21:51

FC Groningen heeft het voorbeeld van concurrent PEC Zwolle gevolgd en is uitstekende aan de tweede seizoenshelft begonnen. Onder impuls van nieuweling Thomas Bruns werd in eigen huis met 3-0 gewonnen van Heracles Almelo, nota bene Bruns` oude club.De ploeg van trainer Danny Buijs begon aan de wedstrijd met nieuwelingen Bruns, Iliass Bel Hassani en Kaj Sierhuis en kwam sneller uit de startblokken dan Heracles. Na een kleine tien minuten maakte Lennart Czyborra hands in het strafschopgebied en wees arbiter Kevin Blom naar de stip: Samir Memisevic tekende voor de eerste Groningse Eredivisie-goal van 2019. Pas aan het einde van de eerste helft begon Heracles in de wedstrijd te komen. Na rust gingen de Almeloërs op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen konden niet genoteerd worden. Een kwartier voor tijd was het uitgerekend Bruns die de wedstrijd in het slot gooide: de Tukker liet een fraaie boogbal los met links en de bal zeilde over doelman Janis Blaswich heen. Nadat Bruns ook voor 3-0 had gezorgd, was het tijd voor een publiekswissel. Fc Groningen 2-0 Doelpunt Thomas Bruns. pic.twitter.com/AlDbFUcQqm — H vd Laan (@H_vanderlaan) January 19, 2019 FC Groningen was door de zege van PEC op Feyenoord bij de onderste drie beland, maar heeft de degradatiezone vliegensvlug weer verlaten. De Noorderlingen staan op achttien punten, terwijl Heracles op 26 blijft steken.

25 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eredivisie > FC Groningen

Bruns evenaart 36 jaar oude prestatie bij droomdebuut voor FC Groningen (Voetbalzone FC Groningen)
Bel Hassani geeft AZ ervan langs: `Hoe ze met me zijn omgegaan.. Was zonde` (VoetbalPrimeur FC Groningen)