RSS FeedsPEC boekt met debuterende Stam verdiende zege op Feyenoord (VoetbalPrimeur Eredivisie)

19 januari 2019 21:48:26

Jaap Stam heeft zijn debuut als hoofdtrainer bij PEC Zwolle opgeluisterd met een verrassende zege op Feyenoord. De Blauwvingers kregen gedurende de hele wedstrijd de betere kansen en wonnen uiteindelijk met 3-1.Ondanks dat Feyenoord vanaf de aftrap het meeste balbezit had waren de grotere kansen voor PEC Zwolle. Na dertig minuten was het dan ook de thuisploeg die op voorsprong kwam. Nieuweling Pelle Clement sneed een vrije trap scherp aan en Bram van Polen verlengde de bal met het hoofd in de verre hoek: 1-0. Vier minuten later stond het echter alweer gelijk in Zwolle. Dat was te danken aan Robin van Persie, die met een fabelachtige vrije trap vanaf een meter of dertig PEC-doelman Van der Hart wist te verschalken. In de tweede helft bleef PEC dapper aanvallen. Feyenoord werd in de fase na rust overlopen door de ploeg van Stam en de 2-1 van Vito van Crooij, die zijn schot via de handen van Justin Bijlow in het net zag belanden, was dan ook verdiend. Bijlow viel even later uit met een blessure en Kenneth Vermeer, diens vervanger, moest vlak voor tijd zelfs nog de 3-1 incasseren. Sven van Beek verloor een belangrijk kopduel van Lennart Thy en Younes Namli schoot PEC uit die uitbraak knap naar de zege.

37 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eredivisie

Schitterende beelden: Blessurevrije Stengs showt zijn klasse en tovert als vanouds (VoetbalPrimeur Eredivisie)
Bizarre slotfase en rode kaart voor Zwinkels levert VVV driepunter op in Den Haag (VoetbalPrimeur Eredivisie)