RSS FeedsDortmund blijft op titelkoers na knappe overwinning bij RB Leipzig (VoetbalPrimeur SC Cambuur)

19 januari 2019 20:41:35

Borussia Dortmund heeft de lastige uitwedstrijd bij RB Leipzig gewonnen en staat weer zes punten voor op Bayern München. De ploeg van Lucien Favre had het negentig minuten lang moeilijk in Leipzig. Het werd 0-1.Bayern kroop wat dichter tegen Leipzig aan door de winst op TSG Hoffenheim van vrijdagavond, waardoor de opdracht voor Dortmund helder was. De voorsprong van Dortmund stond na negentien minuten op het scorebord. Een corner van Raphaël Guerrero belandde voor de voeten van Axel Witsel, die de bal klaarlegde en hard uithaalde. Via de onderkant van de lat werd de doelman gepasseerd. Leipzig kreeg daarna de betere kansen, maar miste via Konrad Laimer en Timo Werner een aantal kansen. Abdou Diallo hielp een grote mogelijkheid namens Dortmund om zeep. Beide ploegen waren na de rust gelijkwaardig aan elkaar. De grootste kansen waren voor de thuisploeg, maar Roman Bürki bleek niet te passeren. De sluitpost pakte een paar geweldige ballen en hielp Dortmund aan de overwinning. De voorsprong van Dortmund op Bayern is weer zes punten.

28 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eerste Divisie > SC Cambuur

Londense derby prooi voor Arsenal, strijd om Champions League-voetbal weer open (VoetbalPrimeur SC Cambuur)
Keizer en Dost vinden aansluiting met top na doodsaaie thuiszege op Moreirense (VoetbalPrimeur SC Cambuur)