RSS FeedsAZ haalt uit in Alkmaar en deelt nieuwe mokerslag uit aan Van `t Schip en PEC (VoetbalPrimeur SC Cambuur)

18 december 2018 22:54:59

De gifbeker moet helemaal leeg voor PEC Zwolle. De ploeg van John van `t Schip is op harde wijze uit de TOTO KNVB Beker gekegeld door AZ, dat in het AFAS Stadion met 5-0 te sterk was.Het zelfvertrouwen van PEC is al niet om over naar huis te schrijven en kreeg al vroeg in de wedstrijd tegen AZ een nieuwe dreun. Binnen achttien minuten stonden de Alkmaarders al op een 2-0 voorsprong door een dubbelslag van Oussama Idrissi, waarna Guus til in minuut 26 3-0 maakte. Een grote afstraffing dreigde voor het geplaagde PEC, dat in Alkmaar geen schijn van kans maakte. Tot overmaat van ramp moesten de Zwollenaren na 39 minuten ook nog door met tien man na een rode kaart van Thomas Lam, die aan de noodrem trok. Vlak na rust werd het door Mats Seuntjens, die in de eerste helft ook al leek te scoren, na een prachtige aanval 4-0. Fredrik Mitdtsjo maakte kort daarna zelfs de 5-0. Met nog veertig minuten te spelen leek AZ op weg naar een megascore, maar na de 5-0 deed de ploeg het iets rustiger aan. De thuisploeg kreeg nog wel de grootste kansen en raakte via Adam Maher, Owen Wijndal en Calvin Stengs het aluminium. Voor het achtste jaar op rij plaatst AZ zich voor de kwartfinale van de beker. Voor Van `t Schip en PEC begint het er steeds slechter uit te zien.

38 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eerste Divisie > SC Cambuur

Manchester City ten koste van Leicester City naar halve finale League Cup (VoetbalPrimeur SC Cambuur)
BBC kent details van Mourinho-ontslag: ontevreden groep en torenhoge afkoopsom (VoetbalPrimeur SC Cambuur)