RSS FeedsFC Utrecht wint met 2-3 van sc Heerenveen (FCUtrecht.net)

16 december 2018 21:28:57

FC Utrecht wint met 2-3 van sc Heerenveen (FCUtrecht.net)

UTRECHT - FC Utrecht heeft de voorsprong van drie punten behouden op de concurrent voor de vierde plek. De Domstedelingen wonnen zondag met 3-2 van Heerenveen, terwijl het bij rust nog een 3-0 voorsprong in handen had. FC Utrecht was het eerste half uur heer en meester in Heerenveen. Emil Bergström wist in de 14e minuut een kopbal binnen te werken waardoor de voorsprong werd gepakt. Twaalf minuten later breidde Gyrano Kerk de voorsprong uit. Hij schoot de bal na een goede actie onder doelman Warner Hahn heen. Het was voor Kerk alweer de vierde wedstrijd op rij waarin hij wist te scoren. Heerenveen kwam vervolgens een aantal keer voor het Utrechtse doel, maar het doelnet werd niet gevonden. Na een goede actie van Simon Gustafson deed Oussama Tannane op slag van rust ook een duit in het zakje. De aanvaller maakte niet alleen de 3-0, maar ook zijn eerste officiële treffer in Utrechtse dienst. Ook in de tweede helft had FC Utrecht de controle in Heerenveen. De Friezen kwamen niet aan hun eigen spel te pas. In de 69e minuut deed Michel Vlap namens Heerenveen dan toch wat terug. Vlap volleerde de bal vanuit de lucht in het Utrechtse doel: 1-3.Zes minuten later was daar ook de 2-3. Pelle van Amersfoort werkte bij een hoekschop de bal met zijn rug het Utrechtse doel in. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Lukas Gortler de rode kaart na een overtreding. De VAR ging naar de beelden kijken en verwees scheidsrechter Van de Graaf zelf naar de beelden te gaan kijken. De arbiter kwam terug op zijn beslissing en gaf Gortler in plaats van rood de gele prent. 14` Emil Bergström [0-1] 26` Gyrano Kerk [0-2] 45+1` Oussama Tannane [0-3] 69` Michel Vlap [1-3] 75` Pelle van Amersfoort [2-3] FC Utrecht staat in de Eredivisie vierde met 28 punten. AZ en Vitesse staan gezamenlijk vijfde met 25 punten.

46 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eredivisie > FC Utrecht

Tannane: `Ik focus me nu op Utrecht zodat de trainer mij er weer bij haalt` (VoetbalPrimeur FC Utrecht)
Fotoverslag sc Heerenveen - FC Utrecht (FCUtrecht.net)