RSS Feeds`Don`t sack Mourinho`: Supersub Shaqiri zorgt voor ontlading op Anfield (VoetbalPrimeur SC Cambuur)

16 december 2018 19:29:43

Liverpool heeft de koppositie in de Premier League na één dag heroverd en is na zeventien wedstrijden nog steeds ongeslagen. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum dreigden tijdens de kraker tegen Manchester United op een gelijkspel af te koersen, totdat supersub Xherdan Shaqiri opstond.Voor rust was Liverpool de betere partij, maar hielden de gasten de schade beperkt. Fabinho vond de eerste opening namens de thuisploeg: de Braziliaan legde de bal met veel gevoel achter de laatste lijn van Manchester United neer en Sadio Mané werkte de 1-0 achter David De Gea. Tien minuten later stond het echter alweer gelijk. Doelman Alisson leek een voorzet van Romelu Lukaku niet onder controle en zag Jesse Lingard profiteren van het slippertje. De gelijke stand bleef na rust lange tijd op de borden staan, waarna manager Jürgen Klopp twintig minuten voor tijd besloot om Shaqiri binnen de lijnen te brengen als vervanger van Naby Keïta. Het bleek een gouden greep: de Zwitser stond pas drie minuten op het veld toen hij een afgeslagen bal binnenschoot via Ashley Young en de onderkant van de lat. Tien minuten voor tijd sloeg Shaqiri opnieuw toe met een van richting verander schot: Eric Bailly was ditmaal de ongelukkige. Liverpool komt na de 3-1 zege op 45 punten, één meer dan Manchester City. Manchester United slaat liefst negentien punten achterop de koploper. Het verleidde de Liverpool-fans tot een ludiek spreekkoor: `Don`t sack Mourinho`.

30 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eerste Divisie > SC Cambuur

Fellaini wil op doel schieten, maar schiet steward bij cornervlag van zijn stoel (VoetbalPrimeur SC Cambuur)
Grote stunt Fortuna Sittard: Feyenoord lijdt zijn eerste nederlaag in De Kuip (VoetbalPrimeur SC Cambuur)