RSS FeedsHandbaldames pakken brons op EK! (Sport1 Overig)

16 december 2018 15:52:08

Handbaldames pakken brons op EK! (Sport1 Overig)

De Nederlandse handbaldames hebben dankzij een 24-20 overwinning op Roemenië het brons gegrepen op het EK handbal. Na een 15-8 ruststand leek de medaille al binnen, maar na concentratieverlies in helft twee kwam Roemenië nog gevaarlijk terug. Net op tijd was Oranje weer bij de les en kon het feest in Parijs losbarsten. VERNIETIGEND IN EERSTE HELFTNederland begon sterk aan de troostfinale, maar dankzij goed keeperswerk van de Roemeense goalie en met hulp van de paal bleef Roemenië in de beginfase nog bij. Omdat ook Oranje de defensie erg goed op orde had, waren doelpunten schaars. Na 15 minuten sloeg het voor het eerst een echt gat en liep het uit van 3-3 naar 7-3. Daarna was de leeuw los en liepen de vrouwen van Helle Thomsen de tegenstander onder de voet. INZINKING HELPT ROEMEENSEN TERUGMet een 15-8 ruststand was al een flink voorschot op brons genomen. Roemenië miste sterspeler Christina Neagu en leek na een slopend toernooi niet meer bij machte terug te knokken. Met slordig spel hielpen de oranjedames de tegenstander zelf weer in het zadel. Een eerste inzinking kon met een time-out nog worden gestopt, maar twee gemiste 7-meters en een Roemeense 5-0 run maakten het toch nog spannend. Met nog 8 minuten te spelen was het verschil plots nog naar 3 goals. Nederland kon ook in die slotfase nauwelijks meer gaten vinden in de Roemeense muur, maar met hangen en wurgen én met hulp van de nog steeds prima keepende Wester kwam het toch net goed. Na een rake 7-meter van Nycke Groot (24-20) was de spanning er af en kon Nederland de laatste minuut al gaan genieten van het aanstaande brons. Topschutter was Estavana Polman met zeven goals. Lois Abbingh scoorde vier keer en werd uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd.

43 viewsCategorie: Sport

Movistar langer in wielerpeloton (Sport1 Overig)
Live Eredivisie: Ajax loopt verder uit: 6-0 (Telesport)