RSS FeedsVan der Weerden slaat Oranje naar halve finale (Sport1 Overig)

13 december 2018 16:24:32

Van der Weerden slaat Oranje naar halve finale (Sport1 Overig)

De Nederlandse hockeyers hebben de halve finale van het WK in India bereikt. In een uitverkocht Kalinga Stadion in Bhubaneswar versloeg Nederland het gastland met 2-1. Mink van der Weerden kroonde zich in de Indiase `heksenketel` tot matchwinner. Hij sloeg, tien minuten voor het einde, een strafcorner hard achter de doelman. De andere treffers vielen in het eerste kwart. Akashdeep Singh had India nog op voorsprong gezet, waarna Thierry Brinkman voor de gelijkmaker zorgde. Oranje treft in de halve finale wereldkampioen Australiƫ. Het is een kopie van de WK-finale van vier jaar geleden. In Den Haag walste de Australische hockeyers toen over Nederland heen: 6-1. De halve finales staan zaterdag op het programma. De andere halve eindstrijd gaat tussen Belgiƫ en Engeland.

29 viewsCategorie: Sport

Hulkenberg: “Ontwikkeling bleef achter bij onze ambities“ (Telesport)
Defensie onder vuur na nazi-sympathiserende uitingen (Metronieuws Sport)