RSS FeedsGalatasaray ondanks verlies naar Europa League (Sport1 Voetbal)

11 december 2018 21:08:56

Galatasaray ondanks verlies naar Europa League (Sport1 Voetbal)

Turkije is na de winterstop met minimaal twee clubs vertegenwoordigd in de Europa League. Galatasaray verloor dinsdag het laatste pouleduel in de Champions League van groepswinnaar FC Porto (2-3), maar eindigde toch als derde omdat Lokomotiv Moskou bij Schalke 04 met 1-0 onderuit ging. Galatasaray hield Moskou zo één punt achter zich in de eindstand in groep D. De Turkse topclub had bovendien een beter onderling resultaat dan de Russen (3-0 om 2-0). Fenerbahçe was al zeker van een langer verblijf in de Europa League en Besiktas kan zich donderdag als derde Turkse club verzekeren van een plaats bij de laatste 32 van het tweede Europese clubtoernooi. Porto en Schalke waren voor dinsdag al zeker van een plek in de achtste finales van de Champions League, maar ze namen de laatste speelronde wel serieus. De Braziliaan Felipe kopte Porto in Istanbul in de 17e minuut op voorsprong. Moussa Maréga verdubbelde kort voor rust de voorsprong vanaf de strafschopstip. In de blessuretijd van de eerste helft mocht ook Galatasaray een penalty nemen. Die werd ook benut, door Sofiane Feghouli. Na rust gebeurde in korte tijd veel. In de 57e minuut zorgde Sérgio Oliveira eerst voor de 1-3. Eren Derdiyok bracht de spanning in de 65e minuut terug. Feghouli kreeg twee minuten later dé kans op de gelijkmaker, maar dit keer miste hij zijn strafschop wel. Galatasaray, waar de Nederlandse verdediger Ryan Donk alleen de eerste helft meedeed, bleef tot het einde toe in spanning. De opluchting was groot toen de Turken na afloop hoorden dat Lokomotiv Moskou in Gelsenkirchen met 1-0 had verloren. De Oostenrijker Alessandro Schöpf maakte in blessuretijd het doelpunt.

29 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Begeerde Arjen Robben geeft toe: `Dat doet mij wel wat´ (Voetbalzone)
Slachtoffers bij schietpartij Kerstmarkt Straatsburg (Metronieuws Voetbal)