RSS FeedsRiver Plate in verlenging langs Boca Juniors (Sport1 Voetbal)

9 december 2018 23:48:14

River Plate in verlenging langs Boca Juniors (Sport1 Voetbal)

De beladen finale om de Copa Libertadores is gewonnen door River Plate. De Argentijnse club rekende in Madrid na verlenging af met rivaal Boca Juniors: 3-1. De eerste wedstrijd tussen River en Boca eindigde in november in 2-2. Omdat in de Copa Libertadores in uitwedstrijden gemaakte doelpunten niet dubbel tellen, was een verlenging (na een eindstand van 1-1) noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Boca leidde halverwege in Spanje nog met 1-0. Aanvaller Dario Benedetto opende de score. Lucas Pratto maakte halverwege de tweede helft gelijk. Juan Fernando Quintero uit Colombia schoot de bal, in de tweede helft van de verlenging, via de onderkant van de lat binnen. Boca stond toen al met een man minder op het veld na rood voor Wilmar Barrios. Boca nam in de slotfase alle risico en stuurde de doelman mee naar voren. River Plate sloeg in de tegenstoot toe. Gonzalo Martínez schoof de bal in het lege doel: 3-1. Het is voor River Plate de vierde keer dat het de Copa Libertadores, wint. Het was de laatste keer dat de finale over twee duels werd gespeeld. Volgend jaar is de finale van de Copa in het National Stadium in Santiago in Chili.

36 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Update: AC Milan bevestigt: `Ibrahimovic keert niet terug´ (Voetbalzone)
Zeer gemakkelijke zege PSV in beeld (Telesport Voetbal)