RSS FeedsFC Utrecht in 20 minuten klaar met Heracles Almelo (FCUtrecht.net)

9 december 2018 16:46:46

FC Utrecht in 20 minuten klaar met Heracles Almelo (FCUtrecht.net)

FC Utrecht is de nieuwe nummer 4 van de eredivisie. De ploeg van trainer Dick Advocaat had welgeteld 20 minuten nodig tegen de ploeg die voor aanvang de vierde plaats bezette: Heracles Almelo. Bij FC Utrecht zijn de eerste 25 minuten al weken de interessantste. De Graafschap was twee weken geleden rond die tijd al verslagen (3-0), daarentegen had Excelsior er vorige week na zo veel minuten spelen al drie in liggen tégen Utrecht. En ook nu, in de strijd om de vierde plek, kreeg de wedstrijd een kickstart. Het was niet eens dat FC Utrecht zijn directe concurrent per se overvleugelde, maar na exact twintig minuten veerde Stadion Galgenwaard alweer voor de derde keer op. Uitblinker Urby Emanuelson volleerde met zijn mindere rechterbeen de bal in de kruising en daarmee deed hij ongeveer hetzelfde als Gyrano Kerk een minuut eerder: een prachtgoal maken. Want Kerk schoot van buiten het strafschopgebied ziedend hard, onderkant lat binnen. In al de eerder genoemde wedstrijden speelde de grillige Amsterdammer al een hoofdrol met een doelpunt, waarmee hij de eerste speler sinds clubheld Sébastien Haller is die in drie wedstrijden op rij scoort voor FC Utrecht. De goals van Emanuelson en Kerk kwamen nadat Simon Gustafson al na vier minuten uit een strafschop voor de 1-0 zorgde. Heracles verdedigde lomp op een dribbel van Timo Letschert, die ten val kwam en daarvoor een penalty kreeg. Een droomstart voor FC Utrecht in haar missie om de titel best of the rest achter PSV, Ajax en Feyenoord. Na al die vroege goals ontbrak bij Heracles het geloof om echt aanspraak te maken op iets; FC Utrecht schakelde twee versnellingen terug en voetbalde de wedstrijd uit. Ook een invalbeurt van Nick Venema, normaal toch garantie voor spektakel, leverde niets noemenswaardigs op. Maximilian Rossmann maakte nog 3-1, maar zijn treffer was allesbehalve de aanleiding voor een serieus Almeloos offensief. FC Utrecht heeft met de eenvoudige overwinning op Heracles voorlopig ...

50 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eredivisie > FC Utrecht

Wormuth: `Het is waanzin: ieder schot was een doelpunt` (FCUpdate.nl FC Utrecht)
Dansende Advocaat doet `Aad de Mosje`: `Voor de tv vind ik dat ook geweldig` (VoetbalPrimeur FC Utrecht)