RSS FeedsPSV legt Excelsior op de pijnbank en haalt hard uit in Philips Stadion (VoetbalPrimeur Eredivisie)

7 december 2018 23:05:41

PSV heeft zich vrijdagavond zonder problemen hersteld van de nederlaag in De Kuip tegen Feyenoord. In het Philips Stadion was Excelsior negentig minuten lang figurant in de grote PSV-show: 6-0.PSV miste Daniel Schwaab door privéomstandigheden en speelde zonder Gastón Pereiro, die vervangen werd door Erick Gutiérrez. De ploeg van Mark van Bommel begon goed en kwam na iets meer dan een kwartier op voorsprong door Luuk de Jong. Angelino profiteerde van een slechte pass van Sonny Stevens op Jeffry Fortes, liep het strafschopgebied in en bediende De Jong: 1-0.  Een kwartier later werd het 2-0 door een eigen goal van Robin van der Meer, die een vrije trap van Hirving Lozano achter Stevens kopte. Na de rust liep PSV verder weg bij de Kralingers en werd het 3-0 dankzij Jurgen Mattheij. De routinier passeerde zijn eigen doelman op knullige wijze. Na de 3-0 was de wedstrijd gespeeld en kon PSV terugschakelen. Lozano zocht nog naar een treffer, maar maakte die niet. Zichtbaar ontevreden verliet hij het veld en werd hij vervangen door Donyell Malen, die kort na zijn invalbeurt wél trefzeker was. Een minuut voor tijd werd het 5-0 door een hard schot van Steven Bergwijn, waarna De Jong in de blessuretijd zijn tweede goal van de wedstrijd maakte. PSV heeft na vrijdagavond weer een voorsprong van vijf punten op Ajax. De Amsterdammers spelen zaterdagavond op bezoek bij PEC Zwolle.

33 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eredivisie

Kritiek op keuze Frenkie de Jong: `Op die leeftijd ga je toch naar échte club?` (VoetbalPrimeur Eredivisie)
Sinterklaas breekt in bij Veronica Inside: `Ik heb hier echt geen zin meer in` (VoetbalPrimeur Eredivisie)