RSS FeedsEXTASE!!! Abbingh redt Oranje in laatste seconde (Sport1 Overig)

3 december 2018 23:26:53

EXTASE!!! Abbingh redt Oranje in laatste seconde (Sport1 Overig)

Wat-een-thriller! De Nederlandse handbaldames hebben ook tegen Spanje een overwinning behaald op het EK. Maar wat ging het moeizaam en wat een geweldig slot van Lois Abbingh, die het scorebord in de buzzer op 28-27 zette. En daarmee een ticket voor de volgende ronde veiligstelde. GELIJKOPGAAND BEGIN  In de beginfase was het krachtsverschil minimaal. Spanje speelde snel en vol overtuiging en vooral Estavana Polman hield Nederland met goals in de race.  [%fragment id=7714%] Naarmate de eerste helft vorderde, maakte Spanje meer foutjes en kon Oranje vanuit de break een voorsprong nemen met vaak Nycke Groot aan het kanon. Met drie goals verschil gingen de vrouwen rusten, dankzij ook al een laatste secionde-goal.  GROOT SCOORT FRAAI IN LAATSTE SECONDE EERSTE HELFT [%fragment id=7711%] CONTROLE VERLOREN IN TWEEDE HELFT De voorsprong deed de ploeg van Helle Thomsen geen goed. Na de pauze maakte Spanje de achterstand best snel goed. Op de cirkel hadden de Spanjaarden steeds een oplossing om te scoren. En soms was dat heel fraai.  [%fragment id=7715%] GROOT NEEMT ORANJE OP SLEEPTOUW Groot is volgens de kenners niet voor niets (een van) de beste speelsters ter wereld. De aanvoerder scoorde aan de lopende band en liet haar ploeg weer geloven in een goed einde. [%fragment id=7716%] FANTASTISCHE DRAAIBAL LIJKT GELIJKSPEL IN TE LUIDEN Het duel bleef tergend spannend in de laatste minuten. Met een waanzinnige draaibal van Martin leek de wedstrijd  in een remise te eindigen. [%fragment id=7717%] TOCH ORANJE BOVEN Een laatste aanval van vijftien seconde moest Oranje erlangs brengen. De aanval mislukte, maar Nederland kreeg met nog twee seconden op de klok nog wel een ultieme kans. En die benutte Abbingh in de buzzer! [%fragment id=7718%]

35 viewsCategorie: Sport

Volleyballer Van Garden wint WK voor clubs met Trentino (FOK! Sport)
Milik reddende engel van Napoli in Bergamo (Telesport)