RSS FeedsOranje door late doelpunten naar finaleronde (Sport1 Voetbal)

19 november 2018 22:59:51

Oranje door late doelpunten naar finaleronde (Sport1 Voetbal)

Het Nederlands elftal heeft de finaleronde bereikt van de nieuwe Nations League. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman koerste in de laatste groepswedstrijd tegen Duitsland af op een kansloze nederlaag, maar kwam in de laatste vijf minuten langszij via doelpunten van Quincy Promes en Virgil van Dijk: 2-2. Oranje mag nu volgend jaar met Engeland, Portugal en Zwitserland strijden om de eindzege in het nieuwe landentoernooi. De ploeg van Koeman keek in Gelsenkirchen na 20 minuten al tegen een achterstand van 2-0 aan, door doelpunten van Timo Werner en Leroy Sané. Oranje ontsnapte in de tweede helft aan meer tegentreffers en wist in de slotfase zowaar op gelijke hoogte te komen. Op basis van het doelsaldo in de onderlinge resultaten houdt het Nederlands elftal wereldkampioen Frankrijk onder zich in groep 1 van de A-divisie en gaat het naar de finaleronde.

26 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Oranje naar Portugal voor finaleronde (Sport1 Voetbal)
´Heel lekker gevoel´ bij Frenkie de Jong (Telesport Voetbal)