RSS FeedsPSV ook tegen FC Emmen onaantastbaar (Sport1 Voetbal)

20 oktober 2018 20:38:06

PSV ook tegen FC Emmen onaantastbaar (Sport1 Voetbal)

PSV heeft zich in aanloop naar de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur in de Champions League niet erg hoeven inspannen. Het gepromoveerde FC Emmen kwam in Eindhoven op alle fronten te kort en verloor met 6-0. Bij rust was de stand 4-0. In augustus verloor Emmen al met 5-0 bij Ajax. Mark van Bommel blijft zo in de eredivisie zonder puntenverlies als hoofdtrainer. De opvolger van Phillip Cocu won alle negen wedstrijden en bovendien heeft PSV een indrukwekkend doelsaldo (36-3). Willem II was op 1 september de laatste ploeg die tegen de regerend landskampioen wist te scoren. PSV won één keer eerder zoveel wedstrijden op rij bij de start van het seizoen. Het duurt nog wel even voordat de Brabanders bij dat record in de buurt zijn. Onder leiding van Guus Hiddink verspeelde PSV in het seizoen 1987/1988 de eerste zeventien duels geen enkel punt. Emmen bood in de openingsfase nog aardig partij tegen PSV, zoals eerder Willem II dat in Eindhoven (6-1 verlies) ook even deed. PSV bleek echter opnieuw zeer trefzeker. Na een goede aanval opende Gastón Pereiro in de 12e minuut de score. Luuk de Jong nam, na een goed indraaiende trap van Hirving Lozano, de 2-0 voor zijn rekening door de bal met zijn hoofd te verlengen. In de 36e minuut scoorde De Jong alweer, opnieuw met het hoofd. De spits is nu al vijf duels op rij trefzeker. Pereiro zelf zorgde kort voor de pauze voor 4-0 en heeft dit eredivisieseizoen zeven keer gescoord. Vorig seizoen kwam de Uruguayaan tot de winterstop tot slechts vijf treffers. Na rust deed PSV het rustiger aan. Van Bommel haalde onder anderen Denzel Dumfries, die vorige week debuteerde voor Oranje, vroegtijdig naar de kant. De Mexicaanse invaller Érick Gutiérrez nam in de 79e minuut de 5-0 voor zijn rekening en zijn landgenoot Hirving Lozano zorgde daarna nog voor de 6-0. De Jong en Lozano voeren met allebei acht doelpunten (samen met Kristoffer Peterson van Heracles Almelo) de topscorerslijst van de eredivisie aan.

40 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Koploper PSV met speels gemak ruim langs Emmen (Telesport Voetbal)
Cocu verliest weer punten in Turkije (Telesport Voetbal)