RSS FeedsBayern ondanks rood Robben langs Wolfsburg (Sport1 Voetbal)

20 oktober 2018 17:42:18

Bayern ondanks rood Robben langs Wolfsburg (Sport1 Voetbal)

Bayern München heeft voor het eerst sinds een maand een wedstrijd in de Duitse voetbalcompetitie gewonnen. De titelverdediger dankte dat vooral aan Robert Lewandowski. De Poolse spits maakte in de uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg twee doelpunten en gaf een assist: 1-3. Arjen Robben speelde een minder positieve rol. De oud-international van Oranje werd na een klein uur spelen met een rode kaart (twee keer geel) weggestuurd. De zege van Bayern kwam een dag na een opvallende persconferentie van de clubleiding. Voorzitters Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness en technisch directeur Hasan Salihamidzic gaven aan de negatieve berichtgeving over de club en zijn spelers zat te zijn. Bayern haalde uit de vorige drie competitieduels slechts één punt en speelde tussendoor in de Champions League gelijk tegen Ajax (1-1). Tegen Wolfsburg nam de Duitse recordkampioen direct het initiatief. Het duurde tot de dertigste minuut voordat Lewandowski met een laag schot de score opende. Robben kreeg in de voorlaatste minuut van de eerste helft een gele kaart omdat hij een vrije trap probeerde te krijgen en zich makkelijk liet vallen. Lewandowski was in de 49e minuut opnieuw trefzeker en daarmee leek het duel gespeeld. Toen Robben voor een overtreding op Elvis Rexhbecaj na een klein uur spelen weer geel kreeg en van het veld moest, kreeg de thuisploeg toch weer hoop. Die hoop groeide toen Wout Weghorst de achterstand in de 63e minuut met een treffer van dichtbij verkleinde (1-2). Op aangeven van Lewandowski maakte de Colombiaan James Rodríguez er in de 72e minuut 1-3 van. Koploper Borussia Dortmund won met 0-4 van VfB Stuttgart en is na acht speelronden nog steeds ongeslagen. Dortmund heeft een voorsprong van vier punten op Bayern München.

35 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Schwaab terug in basis bij PSV (Sport1 Voetbal)
Schwaab terug in basis bij PSV (Telesport Voetbal)