RSS FeedsMinimale zege Sparta Nijkerk VR1 bij debuut in 3e klasse (Omroep N)

23 september 2018 14:06:52

Minimale zege Sparta Nijkerk VR1 bij debuut in 3e klasse (Omroep N)

De vrouwen van Sparta Nijkerk hebben een goed debuut gemaakt in de 3e klasse. In de verre uitwedstrijd tegen AZSV VR2 in Aalten won de ploeg met 0-1 door een doelpunt in de eerste helft van Kim Ruiter. Na een voorbereiding die verre van ideaal was, was het afwachten of de Spartanen klaar zouden zijn voor de competitie. Om een goed resultaat te halen tegen deze nog onbekende tegenstander, kreeg het team de opdracht mee om compact te spelen en vanaf het begin scherp te zijn, iets wat de afgelopen 3 bekerwedstrijden niet lukte en steeds een tegentreffer opleverde in de eerste 10 minuten. AZSV bleek een goed voetballende ploeg en Sparta Nijkerk had in de beginfase moeite om in haar spel te komen. De eerste kansjes waren dan ook voor AZSV, maar gingen naast het doel van Sparta goalie Dana Wijnands. Sparta moest duidelijk wennen aan het speltempo en de hogere handelingssnelheid. Langzaamaan kreeg het meer grip op de Aaltense vrouwen. In de 22e minuut was het Kim Ruiter die na goed doorzetten de 0-1 scoorde. Helaas moest ze dit bekopen met een handblessure, waardoor ze zich in de rust moest laten vervangen. En ze was niet de enige die geblesseerd van het veld af moest; ook Eline Tingen en Liza van Hout moesten noodgedwongen al in de eerste helft gewisseld worden. Na de rust had Sparta Nijkerk veel meer controle over de wedstrijd. De verdediging stond erg goed en AZSV werd steeds gefrustreerder dat het niet lukte om bij het Sparta doel te komen. Een paar keer had Sparta Nijkerk met een 2e treffer de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien, maar de afwerking was nog niet helemaal op orde. Gedisciplineerd en hard werkend werd de wedstrijd uitgespeeld en zo was de eerste overwinning in de 3e klasse een feit. Een mooi begin van de competitie, dat volgende week een goed vervolg moet krijgen in de thuiswedstrijd tegen SVHA VR1, om 17:00 uur op het hoofdveld van de Ebbenhorst, direct na de wedstrijd van Sparta Nijkerk heren 1.Bijdrage: Hans Stam

42 viewsCategorie: Algemeen > Binnenland > Gelderland

Bekendmakingen gemeente Berg en Dal (38/2018) (De Groesbeek)
Omgekeerde wereld in de Vallei (De Gelderlander De Vallei)