RSS FeedsVossebelt beul van FC Den Bosch (Almere City FC)

21 september 2018 22:40:12

Vossebelt beul van FC Den Bosch (Almere City FC)

Almere City FC is dit seizoen op vreemde bodem vooralsnog ongenaakbaar. De ploeg van trainer Michele Santoni stapte in Den Bosch met een 1-4 zege van het veld en is daarmee opgerukt naar de vierde plaats op de ranglijst. In de eerste periode zijn de Almeerders zelfs koploper! Een heerlijk begin van een bomvolle voetbalweek, waarin ook nog confrontaties met FC Dordrecht (beker) en RKC Waalwijk wachten. De Almeerders kenden in Brabant de gewenste start. Edoardo Soleri werd in de achtste minuut door Sam Kersten naar de grond getrokken, waarna arbiter Marc Nagtegaal resoluut naar de stip wees. Hij besloot ook de regels te volgen en de Bossche verdediger met een rode kaart van het veld te sturen. Almere City FC speelde nagenoeg de hele wedstrijd met een man meer op het veld. Niek Vossebelt, die deze zomer de overstap maakte van Den Bosch naar het Yanmar Stadion, schoot de penalty beheerst binnen. Daardoor had de equipe van Santoni al vroeg in de wedstrijd de gewenste voorsprong te pakken. Een tegenvaller was dan ook dat tien minuten na de openingsgoal de gelijkmaker al op het scorebord werd gebracht. Rauno Sappinen werd te simpel vrij voor doelman Plattel gezet en schoot de bal zonder aarzeling in de linkerbovenhoek. In de daaropvolgende minuten slaagde Almere City FC er niet in om de man-meer-situatie optimaal uit te buiten. Sterker nog, de thuisploeg nam bij vlagen brutaal het initiatief en kreeg zelfs enkele kansjes. Met een schot op de buitenkant van de paal was Soleri overigens nog het dichtst bij een treffer, maar bij rust stond het gelijk: 1-1. In de tweede helft trok City de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Soleri had vlak na rust al voor de 1-2 kunnen zorgen, maar in kansrijke positie besloot hij de bal af te spelen en dat pakte verkeerd uit. Na 65 minuten was het alsnog raak. Nadat Efmorfidis op doelman Van der Steen stuitte, kopte Vossebelt zijn tweede van de avond binnen. Daarmee ontpopte hij zich tot de beul van zijn oude club. Een klein ...

33 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eerste Divisie > Almere City FC

Veronica Inside komt met verandering na geklaag kijkers (Soccernews.nl Almere City FC)
Nieuw: Scholierenseizoenkaart voor jeugd tussen 11-17 jaar (Almere City FC)