RSS FeedsBasketballers nipt onderuit in Litouwen (Sport1 Overig)

17 september 2018 21:14:01

Basketballers nipt onderuit in Litouwen (Sport1 Overig)

De Nederlandse basketballers hebben de uitwedstrijd tegen Litouwen in de WK-kwalificatie na een thriller nipt verloren. De ploeg van bondscoach Toon van Helfteren dwong tegen de sterkste ploeg uit de groep twee verlengingen af, maar moest daarin toch buigen: 95-93. Litouwen was nog zonder puntenverlies in de groep. Nederland verloor afgelopen vrijdag van Hongarije en had het ook in het eerste kwart in de Litouwse hoofdstad Vilnius lastig. Na een sterk tweede kwart ging Oranje echter met 39-39 de rust in. In het begin van het vierde kwart liep de thuisploeg uit naar een voorsprong van tien punten, maar de spelers van Van Helfteren knokten zich nog knap terug en Charlon Kloof maakte met nog zeven seconden te spelen de gelijkmaker 75-75. In de verlenging miste Oranje in de slotseconden een kans om de zege te grijpen. In de tweede verlenging kwam Litouwen in de slotfase met een driepunter voor en gaf dat niet meer weg.

29 viewsCategorie: Sport

Basketballers vergeten te stunten in Litouwen (Telesport)
Basketballers dichtbij stunt bij grootmacht (Sport1 Overig)