-
-
-
- Gastronomie
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Waarom het RIVM steeds onder vuur ligt: ammoniakkunde voor dummies (Foodlog) |
16 september 2018 21:43:43 |
Waarom het RIVM steeds onder vuur ligt: ammoniakkunde voor dummies (Foodlog) |
Tweet Stenen vallen niet omhoog. Dat weet iedereen. Met ammoniak is het niet anders. Dat valt niet naar beneden. Daar komt geen tovenarij aan te pas, het zijn eigenschappen die je met behulp van natuurkunde kunt beschrijven. Toch schijnen beleidsmakers en zelfs wetenschappers in overheidsdienst zich dat niet meer te realiseren. Al jaren sleept een zaak tussen enerzijds het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM), de Wageningse Universiteit en het Ministerie van Landbouw en anderzijds de Mesdagstichting. Ze botsen over de interpretatie van de gemeten vervuiling die de Nederlandse veehouderij veroorzaakt in de vorm van neervallende ammoniak. Tijd voor een begrijpelijke inleiding in de chemie van ammoniak, vindt biofysicus Nico Gerrits.
Gerrits houdt zich al decennia met het dossier bezig. In drie afleveringen legt hij uit waar het gebakkelei over gaat. Vandaag de eerste. |
33 viewsCategorie: Cultuur > Gastronomie |
Boer Remco bedonderde de boel bij Boer Zoekt Vrouw (Metronieuws Eten) Macron stuurt Fransen op de fiets naar het werk (Foodlog) |
blog comments powered by Disqus |