RSS FeedsDortmund ontsnapt aan blamage in Duitse beker (Sport1 Voetbal)

20 augustus 2018 23:40:11

Dortmund ontsnapt aan blamage in Duitse beker (Sport1 Voetbal)

Borussia Dortmund is ontsnapt aan een blamage in het Duitse bekertoernooi. De viervoudig winnaar van de DFBPokal liet zich in de eerste ronde bijna verrassen door SpVgg Greuther Fürth, dat uitkomt in de tweede klasse. Diep in de blessuretijd trok nieuweling Axel Witsel de stand gelijk, nadat Fürth een kwartier voor tijd op voorsprong was gekomen door Sebastian Ernst. In de extra tijd van de verlenging besliste aanvoerder Marco Reus het duel in het voordeel van Dortmund: 1-2. Dortmund domineerde de wedstrijd en kreeg ook heel wat kansen, maar de ploeg van de nieuwe trainer Lucien Favre verzuimde die te benutten. Toen Ernst de thuisclub in de 77e minuut op voorsprong zette, leek een stunt in de maak. De ingevallen Belgische topaankoop Axel Witsel sleepte er in de vijfde minuut van de blessuretijd echter een verlenging uit voor de geel-zwarte formatie. Reus voorkwam in de 121e minuut dat er strafschoppen genomen moesten worden.

58 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Dortmund dankzij Witsel door het oog van de naald (Goal.com)
Borussia Dortmund ontsnapt op miraculeuze wijze aan blamage (Telesport Voetbal)