RSS FeedsAlmere City FC met elf man oppermachtig tegen Jong AZ (Almere City FC)

20 augustus 2018 22:50:19

Almere City FC met elf man oppermachtig tegen Jong AZ (Almere City FC)

Almere City FC kan vol vertrouwen gaan toewerken naar de thuiswedstrijd tegen Roda JC van aanstaande vrijdag. De ploeg van trainer Michele Santoni is het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie gestart met een 2-3 overwinning op Jong AZ. Na een oppermachtige eerste helft, sleepten de Almeerders na rust in ondertalsituatie de punten uit het vuur. Santoni, die in Wijdewormer zijn debuut maakte als hoofdcoach in het betaald voetbal, zag zijn ploeg uit de startblokken schieten. Na twaalf minuten kopte Niek Vossebelt uit een hoekschop van Andreias Calcan de 0-1 binnen en zes minuten later verdubbelde Tim Receveur de score. De middenvelder zette zijn hoofd kundig tegen de bal, na een afgemeten vrije trap van Youri Loen. Doordat Stijn Meijer nog binnen het half uur met een geplaatst schot voor 0-3 zorgde, zaten de Almeerders eigenlijk op rozen. ,,In de eerste helft viel alles precies zoals we wilden en deden we alles waar we op hebben getraind”, zei de oefenmeester na afloop. ,,Dan zijn we dominant. Deze overwinning draagt bij aan het teamgevoel. Voor mij is het mooi om mijn debuut te mogen maken met een zege. Ik ben blij dat ik deze bijzondere dag met de jongens mag delen.” Na rust veranderde het spelbeeld toen Moustapha Seck met een rode kaart van het veld werd gestuurd. De verdediger, die gehuurd wordt van AS Roma, maakte een lichte overtreding op een doorgebroken aanvaller van AZ. Een geluk voor de ploeg van Santoni was dat Jelle Duin de toegekende penalty hoog over schoot, waardoor de 0-3 stand op het scorebord bleef staan. Maar vanaf dat moment nam de druk op het doel van Timo Plattel flink toe. ,,Door die rode kaart is de wedstrijd niet volledig gelopen zoals we vooraf gehoopt hadden, maar we nemen het zoals het is”, vervolgde Santoni. ,,Ook met tien tegen elf hebben we als team goed gepresteerd. We zitten in een proces en moeten daarbij ook nog veel leren. Dit is een scenario wat we vooraf nog niet ingestudeerd hadden, maar op k ...

53 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eerste Divisie > Almere City FC

Tien Almere-spelers geven zekere zege bijna nog weg (Soccernews.nl Almere City FC)
`Veronica Inside overweegt nu al opvallende koerswijziging` (Soccernews.nl Almere City FC)