RSS FeedsAlmere City FC kijkt reikhalzend uit naar competitiestart (Almere City FC)

10 augustus 2018 23:10:24

Almere City FC kijkt reikhalzend uit naar competitiestart (Almere City FC)

Met een 1-1 gelijkspel tegen MVV heeft Almere City FC de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten. Tijdens de generale repetitie hielden beiden ploegen elkaar aardig in evenwicht en waren de kansen schaars. In de slotfase was de ploeg van trainer Michele Santoni nog dichtbij de overwinning, maar de beslissende goal viel niet meer. De eerste helft van het oefenduel in het Yanmar Stadion kende nauwelijks hoogtepunten. Al na 19 seconden dook de ploeg van Santoni op in de vijandelijke zestien en leek daar hands te worden gemaakt, maar arbiter Ruperti liet doorspelen. Daarmee is eigenlijk direct de grootste kans van de Almeerders benoemd. De gasten waren ook niet zo vaak dreigend, maar kwamen wel op voorsprong. Pieter Nys kopte raak uit een hoekschop. Pas na rust wist Almere City iets terug te doen. MVV slaagde er niet in om een hoekschop goed weg te werken. Keeper Deusings greep mis, waarna Hammouti de bal in het doel wist te frommelen. In het vervolg van de wedstrijd had City wel een overwicht, maar de kansen werden bewaard tot de laatste vijf minuten. Niek Vossebelt (zijn schot ging over), Damon Mirani (inzet gekeerd door de doelman) en Moustapha Seck (zijn kopbal ging naast) waren dicht bij de winnende treffer, maar zagen hun pogingen net geen succes hebben. Trainer Santoni zei na het laatste fluitsignaal met gemengde gevoelens op het duel terug te kijken. ,,Positief is dat we bijna niks hebben weggegeven. Daar staat tegenover dat we ook niet zoveel kansen hebben weten te creëren. Ik kan echter wel heel tevreden zijn over de arbeid die de spelers erin hebben gestoken en dat ze een hecht team vormen. We gaan nu toewerken naar de competitiestart tegen Jong AZ, wanneer het echt om de punten gaat.” Kaarten voor dat openingsduel koop je hier. Foto: Archieffoto Ron Baltus

31 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eerste Divisie > Almere City FC

Derksen onthult toch één grote verandering bij Veronica (Soccernews.nl Almere City FC)
Kijkers halen massaal uit naar `oersaai` Studio Voetbal (Soccernews.nl Almere City FC)