RSS FeedsFeyenoord ontsnapt tegen Fenerbahçe (Sport1 Voetbal)

21 juli 2018 22:22:07

Feyenoord ontsnapt tegen Fenerbahçe (Sport1 Voetbal)

Feyenoord is wonderbaarlijk ontsnapt in een oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe. De club uit Rotterdam kwam in de laatste drie minuten terug van een achterstand van 3-0 in Istanbul (3-3). Steven Berghuis scoorde twee keer, waarvan eenmaal uit een strafschop. Hij bereidde ook de 3-2 van Jens Toornstra voor. Fenerbahçe, met de nieuwe trainer Phillip Cocu op de bank, was een groot deel van de wedstrijd veel sterker. Feyenoord was achterin kwetsbaar met een defensie bestaande uit Jeremiah St. Juste, Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Tyrell Malacia. De thuisclub leidde al na achttien minuten met 3-0, door doelpunten van Elif Elmas, Giuliano en Mathieu Valbuena. Doelman Justin Bijlow voorkwam na 33 minuten erger en stopte een strafschop. WK-gangers Renato Tapia en Sofyan Amrabat ontbraken nog bij Feyenoord, net als de geblesseerde Ridgeciano Haps en Kenneth Vermeer. Op het middenveld kreeg Jordy Wehrmann de voorkeur boven aanwinst Yassin Ayoub. Nieuwkomer Luis Sinisterra ontbrak nog omdat hij in Colombia zijn werkvergunning in orde moest maken en hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst zat wegens familie-omstandigheden niet op de bank. De club uit Rotterdam oefent zondag nog in De Kuip tegen Levante. Op 4 augustus staat de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen kampioen PSV op het programma. Feyenoord hoopt dat het voor die wedstrijd Jordy Clasie al op huurbasis van Southampton heeft overgenomen. Vorige week tijdens een trainingskamp in Zwitserland won Feyenoord van Basel (5-0) en ging het onderuit tegen Young Boys (0-3).

24 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Fans eren overleden Avicii op Tomorrowland (Metronieuws Voetbal)
Spectaculair Feyenoord bezorgt Cocu slecht gevoel (Telesport Voetbal)