RSS FeedsEerste serieuze test Almere City FC eindigt in verlies (Almere City FC)

14 juli 2018 21:52:07

Eerste serieuze test Almere City FC eindigt in verlies (Almere City FC)

Almere City FC heeft de eerste serieuze wedstrijd van de oefencampagne niet winnend af weten te sluiten. In Franeker waren Almere City en tegenstander sc Cambuur nagenoeg in evenwicht, twee zwakke momenten zorgden echter voor een 2-0 op het scorebord. Niek Vossebelt maakte zijn eerste minuten in de hoofdmacht, nadat hij afgelopen donderdag overkwam van FC Den Bosch. Een schuivertje onder keeper Timo Plattel door. Dat was het moment voor sc Cambuur-aanvaller Karim Rossi in de eerste helft. Net voordat de scheidsrechter floot voor het rustsignaal. Eigenlijk had hij enkele minuten daarvoor al de 1-0 op zijn slof, maar de sluitpost van Almere City FC wist een kanonskogel toen net tot corner te verwerken. Het was één van de weinige hoogtepunten in Franeker, waar beide kemphanen verdedigend zeker aan elkaar gewaagd waren. Ook in de tweede helft was actie voor beide doelen troef. Issa Kallon van Cambuur zag een voorzet bijna afzwaaien in de kruising en vanuit de kant van Almere City waren er gevaarlijke afstandschoten van Stijn Meijer en nieuwe aanwinst Vossebelt. Maar echt uitgespeelde kansen kreeg het publiek in Franeker niet te zien. Totdat invaller Rutger Simon Etten enkele minuten voor tijd met de bal aan de wandel ging in het strafschopgebied van de bezoekers. Etten maakte van zijn hart geen moordkuil en schoot de bal snoeihard achter keeper Joshua Smits: 2-0. Trainer Michele Santoni zag zo het trainingskamp eindigen met een nederlaag:  ,,Ik heb goede dingen gezien, maar het was nog wel slordig. Dat moeten we de komende weken gladstrijken. De onderlinge timing en het ritme, dat moet in deze wedstrijden en in trainingen tot stand komen. De rationele kant van mij zegt dat ik tevreden ben, maar de Italiaan in mij baalt van dit verlies."  De karavaan van Almere City verhuist dinsdag naar Amsterdam. Daar wacht een oefenwedstrijd tegen AFC. Drie dagen later ontmoet Almere weer een tegenstander uit de Keuken Kampioen Divisie. Dan s ...

58 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eerste Divisie > Almere City FC

`Nordin Amrabat maakt zeer lucratieve transfer` (Soccernews.nl Almere City FC)
Arbitrage test nieuw speeltje tijdens oefencampagne (Soccernews.nl Almere City FC)