RSS FeedsVitesse gaat weer Europa in (Sport1 Voetbal)

19 mei 2018 23:17:22

Vitesse gaat weer Europa in (Sport1 Voetbal)

Vitesse gaat komend seizoen weer Europa in. De ploeg uit Arnhem veroverde een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League door FC Utrecht te verslaan in de finale van de play-offs. Vitesse zegevierde zaterdag ook tijdens de return in De Galgenwaard (2-1), nadat het vier dagen eerder voor eigen publiek in Arnhem al met 3-2 had gewonnen. Als bekerwinnaar plaatste Vitesse zich vorig jaar rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League. Daarin vertolkte de geel-zwarte formatie dit seizoen een bijrol. FC Utrecht won vorig seizoen de play-offs om Europees voetbal, maar bleef in de voorrondes steken op de drempel van de groepsfase. De ploeg uit de Domstad hield zich na de ongelukkige nederlaag dinsdag in Arnhem, door een doelpunt in blessuretijd van Guram Kashia, vast aan de finale van vorig jaar. Toen verloor FC Utrecht het eerste duel met AZ met 3-0, maar wist het in eigen stadion de stand gelijk te trekken en via strafschoppen het Europese ticket te pakken. Trainer Jean-Paul de Jong posteerde Zakaria Labyad en Anouar Kali op de plekken van de geschorste middenvelders Sean Klaiber en Rico Strieder, bij Vitesse verving Thomas Bruns de geschorste smaakmaker Mason Mount. De wedstrijd ontbrandde direct met kansen aan beide kanten. In de achttiende minuut kwam Vitesse op voorsprong, met dank aan Ramon Leeuwin van FC Utrecht. De verdediger wilde voorkomen dat Tim Matavz een voorzet van Roy Beerens kon intikken, maar gleed de bal in eigen doel. FC Utrecht kreeg volop kansen op de gelijkmaker, maar moest kort voor rust de 0-2 incasseren. Matt Miazga kopte de bal uit een hoekschop van Alexander Büttner langs keeper David Jensen (0-2). Mark van der Maarel bracht direct na rust de spanning terug, maar ondanks het `alles of niets` dat vanaf de tribunes rolde, slaagde Utrecht er niet in net zo`n ommekeer als vorig jaar te bewerkstelligen.

61 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Depay helpt Lyon met hattrick naar CL (Sport1 Voetbal)
Hazard beslist FA Cup in voordeel Chelsea vanaf de stip (V-bal)