RSS FeedsJuventus zwaait Buffon uit met zege (Sport1 Voetbal)

19 mei 2018 17:24:43

Juventus zwaait Buffon uit met zege (Sport1 Voetbal)

Juventus heeft doelman Gianluigi Buffon uitgezwaaid met een 2-1 overwinning op Hellas Verona. De 40jarige Italiaan speelde in Turijn zijn laatste wedstrijd voor De Bianconeri. Buffon verliet na een uur het veld onder een ovationeel applaus van het publiek. Zowel op het veld als op de tribunes vloeiden de tranen. De illustere doelman maakte donderdag bekend dat hij na zeventien jaar afscheid neemt van Juventus. Buffon speelde tegen Hellas Verona zijn 640ste wedstrijd in de Serie A, slechts zeven minder dan recordhouder Paolo Maldini. Buffon besluit komende week of hij helemaal stopt of dat hij buiten Italiƫ verdergaat bij een andere club. Volgens Engelse media willen Liverpool en Manchester City de Italiaan dolgraag aantrekken. Buffon pakte dit seizoen met Juventus voor de vierde keer op rij de dubbel (landstitel en beker). Buffon werd tegen het gedegradeerde Hellas afgelost door derde doelman Carlo Pinsoglio. De Pool Wojciech Szczesny bleef op de bank, maar hij is vanaf komend seizoen de nummer 1 van Juve. Daniele Rugani opende kort na rust de score. Enkele minuten later schoot Miralem Pjanic uit een vrije trap de 2-0 binnen. Met die veilige voorsprong op zak vond trainer Massimiliano Allegri het tijd om Buffon een publiekswissel te gunnen. Terwijl de gelouterde doelman langs de tribunes liep om cadeautjes van de fans te ontvangen, moest diens vervanger Pinsoglio een kwartier voor tijd de 2-1 van Alessio Cerci incasseren. Stephan Lichtsteiner miste daarna vanaf 11 meter de kans om Juventus naar 3-1 te schieten.

56 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Weg naar Premier League ligt open voor Pellegrini na persbericht (Voetbalzone)
Bayern negeert Neymar: `Real moet hem maar rustig gaan kopen“ (Voetbalzone)