RSS FeedsBadloe nadert podium, 'DVR' blijft hangen (Sport1 Overig)

26 april 2018 20:52:09

Badloe nadert podium, 'DVR' blijft hangen (Sport1 Overig)

Windsurfer Kiran Badloe heeft bij de wereldbeker zeilen in Hyères het podium binnen handbereik. Hij klom op een dag met weinig wind naar de vierde plek in het klassement na acht races. Badloe opende nog matig met de 32e plek, die hij nu als aftrekresultaat heeft staan. Met de derde plaats herstelde de 23-jarige plankzeiler zich goed. De Fransman Pierre Le Coq leidt met 51 punten. Badloe staat op 70 punten, op 7 punten van brons. Dorian van Rijsselberghe, de Nederlandse rivaal van Badloe voor deelname aan de Olympische Spelen van Tokio 2020, blijft in Frankrijk vooralsnog steken in de middenmoot. De tweevoudig olympisch kampioen kwam twee keer als 22e binnen. Hij bezet de teleurstellende 31e plaats in het klassement. `DVR` mist naar eigen zeggen nog de vereiste scherpte, omdat hij in de afgelopen winter minder trainingsuren heeft gemaakt dan in andere jaren. Bij de vrouwen neemt olympiër Lilian de Geus, vierde bij Rio 2016, de achtste plek in na zeven races. Marit Bouwmeester verstevigde in de Laser Radial haar leidende positie. De olympisch kampioene won de vijfde race en kwam als tiende binnen in de zesde. Haar voorsprong op nummer twee Maité Carlier uit België bedraagt nu vijftien punten. Nicholas Heiner klom in de Finnklasse naar de eerste plaats. Hij behaalde in de zesde race zijn derde zege, nadat hij eerder op de dag zijn schrapresultaat liet noteren (dertiende). De Braziliaan Jorge Zarif volgt op slechts één punt.

20 viewsCategorie: Sport

Krakers 'We Are Here' mogen tot 1 juni blijven (Metronieuws Sport)
Tyson Fury is er weer helemaal klaar voor (Sport1 Overig)