RSS FeedsHSV mag nog hopen na zege (Sport1 Voetbal)

21 april 2018 18:01:34

HSV mag nog hopen na zege (Sport1 Voetbal)

In de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga heeft Hamburger SV een broodnodige overwinning geboekt. De nummer zeventien van de ranglijst klopte voor eigen publiek het als zestiende geklasseerde SC Freiburg met 1-0. Lewis Holtby was de gevierde man bij de enige club die sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 op het hoogste niveau speelt. Hij maakte in de 54e minuut een mooi doelpunt. Rick van Drongelen kreeg geen speeltijd bij HSV en bleef de hele wedstrijd op de bank. Uitzinnige fans van HSV vierden de zege alsof hun club zich al had verzekerd van weer een jaartje Bundesliga. Maar de roemruchte club uit Hamburg ontloopt alleen nog rechtstreekse degradatie als het in de drie resterende duels minimaal vijf punten goedmaakt op Freiburg, VfL Wolfsburg of 1. FSV Mainz, dat zondag nog tegen FC Augsburg speelt. SC Freiburg was voor rust de betere ploeg, maar verzuimde de sterk spelende doelman Julian Pollersbeck te passeren. De bezoekers eindigden met tien man omdat Caglar Söyüncü twee gele kaarten kreeg. Bayern München won zonder veel gebruikelijke basisspelers met 3-0 van Hannover 96. Met de landstitel al op zak besloot trainer Jupp Heynckes veel voetballers rust te gunnen voor de kraker van woensdag tegen Real Madrid in de halve finale van de Champions League. Arjen Robben verscheen wel aan de aftrap, maar werd al in de rust gewisseld. Zijn vervanger Thomas Müller opende de score. Robert Lewandowski bekroonde zijn invalbeurt met de 2-0. Sebastian Rudy bepaalde in de slotfase de eindstand.

13 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Spurs met Vorm in halve finale FA Cup (Sport1 Voetbal)
Update: Wolverhampton promoveert als kampioen naar Premier League (Voetbalzone)