RSS FeedsOngelukkige handsbal nekt City in Eindhoven (Almere City FC)

20 april 2018 22:28:58

Ongelukkige handsbal nekt City in Eindhoven (Almere City FC)

Een onfortuinlijke glijpartij waarbij Leeroy Owusu de bal met zijn hand raakte in de hoek van het strafschopgebied heeft Almere City FC de kop -en voorlopig een plek in de nacompetitie- gekost. FC Eindhoven won dankzij een door scheidsrechter Martens wel heel makkelijk gegeven strafschop onverdiend met 3-2 en daarmee is de strijd om de laatste nacompetitieplek met nog één wedstrijd te gaan nog volledig open. Het op kwalificatie voor de playofss jagende Almere City FC maakte in het Jan Louwers Stadion een vliegende start. De eerste de beste aanval in de vierde minuut werd door Sherjill Mac-Donald afgemaakt. Een lepe voorzet van Achille Vaarnold viel precies op het hoofd van de onbewaakte Mac-Donald, die van dichtbij kon inkoppen. Keeper Hooyberghs had geen schijn van kans. Na de snelle openingstreffer verzuimde Almere City FC door te drukken. FC Eindhoven werd nagenoeg geen strobreed in de weg gelegd en na een aantal speldenprikjes tekende de gevaarlijke Mart Lieder voor de gelijkmaker door een lage voorzet van dichbtij binnen te lopen. Ook na de gelijk aker was het niet best wat City liet zien. De ploeg had moeite de bal in bezit. Elke bal voorwaarts belandde bij een speler van FC Eindhoven. Daarnaast had het team van De Gier weinig aanvallende intenties. Als er wat te beleven viel, dan was dat voor het doel van Chiel Kramer. Zo goed als City van start ging in de eerste helft, zo slecht ging het in de tweede helft. De verdediging stond te slapen toen Mart Lieder er in de zesenveertigste minuut opnieuw vandoor ging op een diepe bal. Hij tikte de bal beheerst onder Chiel Kramer door: 2-1. Gelukkig stelde Jerge Hoefdraad snel orde op zaken. Uit een corner van Gaston Salasiwa haalde Hoefdraad vernietigend uit vanaf rand zestien. Via de onderkant van de lat verdween de bal in de vijftigste minuut over de doellijn. Almere kroop na de gelijkmaker duidelijk uit zijn schulp. Achille Vaarnold hielp in achtenvijftigste minuut een mooie kans om z ...

26 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eerste Divisie > Almere City FC

`Prachtig nieuws op komst voor vaste VI-kijkers` (Soccernews.nl Almere City FC)