RSS FeedsAZ stelt derde plaats zeker (Sport1 Voetbal)

18 april 2018 20:54:54

AZ stelt derde plaats zeker (Sport1 Voetbal)

AZ heeft de derde plaats in de eredivisie zeker gesteld. De Alkmaarders wonnen met 4-3 van Vitesse en hebben met nog twee speelronden te gaan een voorsprong van elf punten op Feyenoord, dat later woensdag nog speelt tegen Willem II. De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd. Na twaalf minuten stond AZ met 2-0 voor. Alireza Jahanbakhsh stelde Wout Weghorst in staat de 1-0 binnen te koppen. De Iraniƫr schoot enkele minuten later zelf de 2-0 binnen, nadat de Vitesse-defensie Weghorst had gestopt. Vitesse zorgde echter nog in de eerste helft voor de gelijke stand via doelpunten van Bryan Linssen en Tim Matavz. Op slag van rust maakte Jahanbakhsh zijn tweede. Vanaf de rechterflank verraste hij doelman Jeroen Houwen met een lob. Met zijn derde treffer heeft de Iraans international ook de koppositie in de topscorerslijst ingenomen. Mason Mount zorgde met de 4-3 dat het nog even spannend werd in Alkmaar. Met het oog op de bekerfinale van zondag tegen Feyenoord gaf AZ-coach John van den Brom Ron Vlaar en Thomas Ouwejan rust. Het aanvalsduo Weghorst-Jahanbakhsh deed met vier treffers het nodige zelfvertrouwen op. Guram Kashia speelde zijn 243e wedstrijd voor Vitesse en heeft daarmee Theo Janssen afgelost als recordhouder.

20 viewsCategorie: Sport > Voetbal

PSV kan clubrecord vergeten ondanks prachtig doelpunt Hendrix (Voetbalzone)
Roda JC haalt punt tegen landskampioen (Sport1 Voetbal)