RSS FeedsPijnlijk debuut Van Marwijk bij Australië (Sport1 Voetbal)

23 maart 2018 20:29:38

Pijnlijk debuut Van Marwijk bij Australië (Sport1 Voetbal)

Bert van Marwijk heeft bij zijn debuut als bondscoach van Australië een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. De `Socceroos` moesten in Oslo met 4-1 buigen voor Noorwegen. Ola Kamara, die in de Verenigde Staten speelt voor LA Galaxy, was de grote man bij de Noren met een hattrick. De ploeg van Van Marwijk kwam in het amper gevulde Ullevaal-stadion nog wel op voorsprong via Jackson Irvine, die in de negentiende minuut raak kopte uit een hoekschop van Aaron Mooy. Dat was tegen de verhoudingen in, want Noorwegen had daarvoor al flinke kansen gehad via Fredrik Midtsjø (AZ) en Bjørn Johnsen (ADO Den Haag). Kamara trok de stand tien minuten voor rust weer gelijk. In de tweede helft nam het gastland afstand van Australië via doelpunten van Tore Reginiussen en Kamara (twee). Noorwegen heeft zich niet geplaatst voor het WK, Van Marwijk is met Australië wel van de partij op de mondiale eindronde.

19 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Cillessen krijgt de kans tegen Portugal (Sport1 Voetbal)
FC Barcelona volgt verrichtingen Frenkie de Jong (V-bal)