RSS FeedsAlmere City FC onderuit in Maastricht (Almere City FC)

23 februari 2018 22:14:26

Almere City FC onderuit in Maastricht (Almere City FC)

Almere City FC moet nog altijd wachten op zijn eerste competitiezege in Maastricht. De ploeg van trainer Jack de Gier verloor vrijdag opnieuw bij MVV. Een tegentreffer op slag van rust leidde uiteindelijk de nederlaag in (3-0). In een matige eerste helft vielen er geen uitgespeelde kansen te noteren. Tot een afvallende bal voor de voeten van MVV’er Pieter Nys belandde. De aanvoerder van MVV dacht niet en haalde doeltreffend uit.  Daarmee zorgde hij ervoor dat Almere City FC en in het bijzonder Kees van Buuren  met een vervelend gevoel de kleedkamer opzocht. Verdediger Van Buuren verspeelde op slag van rust de bal, waarna Nys met een hard schot tekende voor de 1-0. Van Buuren keerde na de theepauze niet terug. Aanvaller Dennis van der Heijden was zijn vervanger. Met hem in de ploeg wisten de Almeerders gevaarlijker te worden. Zo verscheen onder meer centrumverdediger Calvin Mac-Intosh in kansrijke positie voor de goal, maar zijn schot leverde geen treffer op. Jonathan Okita scoorde aan de andere kant wel. Een kopbal van de Maastrichtenaar plofte via de binnenkant van de paal achter City-doelman Chiel Kramer. Daardoor stond na 62 minuten een 2-0 tussenstand op het scorebord. Na 70 minuten kreeg Joeri van Schroijen de mogelijkheid om het duel definitief in het voordeel van MVV te beslissen, maar met de vingertoppen voorkwam Kramer een doelpunt. Even later viel de derde tegentreffer alsnog. Na een redding van Kramer scoorde Atilla Yildrim in de rebound. In de slotminuten raakte City-aanvaller Silvester van der Water nog de paal, maar het bleef bij 3-0.  Volgende week speelt City tegen Jong Ajax. Foto’s Ron Baltus; www.sportshots.pro

27 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eerste Divisie > Almere City FC

Geen winnaar in JL-topper, Emmen gelijk in Leeuwarden (Soccernews.nl Almere City FC)
Almere City FC - FC Emmen verplaatst naar zondag 25 maart (Almere City FC)