RSS FeedsDen Hertog pakt zege op thuisbaan Groningen (Sport1 Overig)

20 januari 2018 22:51:08

Den Hertog pakt zege op thuisbaan Groningen (Sport1 Overig)

Schaatser Sjoerd den Hertog heeft de twaalfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup op zijn naam geschreven. Op ijsbaan Kardinge in Groningen troefde de 26-jarige Groninger de sprinters af en hield hij op de streep net genoeg over voor zijn eerste zege van het seizoen. De slotfase van de marathon leek een strijd te worden tussen de sprinttreintjes van Robert Post, Arjan Stroetinga en Gary Hekman. Den Hertog verraste echter met een lange sprint en sloeg in de laatste ronde een gaatje. Op de streep had hij een minieme voorsprong over op Stroetinga. Diens ploeggenoot Simon Schouten eindigde als derde. Bij de vrouwen soleerde Ineke Dedden naar de zege. De winnares van de Open Nederlandse titel op natuurijs vorig jaar pakte als enige een ronde voorsprong. Irene Schouten won de sprint van het peloton. Iris van der Stelt verdedigde haar leidende positie in het klassement met de derde plek.

31 viewsCategorie: Sport

Snowboardster Ledecka wint in Rogla, 44-jarige weer op podium (FOK! Sport)
Zaalvoetballers Hovocubo blijven winnen in Eredivisie (FOK! Sport)