RSS FeedsEerste nederlaag Oranje als Europees kampioen (Sport1 Voetbal)

20 januari 2018 21:27:34

Eerste nederlaag Oranje als Europees kampioen (Sport1 Voetbal)

De Nederlandse voetbalsters hebben hun eerste nederlaag als Europees kampioen moeten incasseren. De vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman gingen tijdens het trainingskamp in San Pedro del Pinatar in een oefenwedstrijd tegen Spanje met 2-0 onderuit. De voetbalsters, die op het EK van afgelopen zomer in eigen land zes zeges boekten, hadden in een oefenwedstrijd in juni tegen Japan voor het laatst verloren. Oranje, met Renate Jansen, Lieke Martens en Vivianne Miedema in de aanval, zag enkele goede schoten op doel gestopt worden. Voor rust door de Spaanse keepster Dolores Gallardo en in de tweede helft door haar vervangster Sandra Paņos. Aan de andere kant was het halverwege de tweede helft wel raak. Uit een hoekschop raakte de bal in de kluts en schoot Alexia Putellas raak. Een slotoffensief van Oranje haalde niets meer uit. In blessuretijd maakten de Spaanse voetbalsters na fouten in de defensie van Nederland via Gemma Gili zelfs de 2-0. De ploeg van Wiegman speelt dinsdag nog een trainingswedstrijd tegen Engeland.

48 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Letselschade advocaat Nouri houdt medisch dossier geheim (V-bal)
Debuut van Coutinho bij Barcelona nabij (Sport1 Voetbal)