RSS FeedsKarakter en passie, Almere City verslaat NEC (Almere City FC)

19 januari 2018 22:35:26

Karakter en passie, Almere City verslaat NEC (Almere City FC)

Ook de tweede competitiezege van 2018 is binnen! Almere City FC heeft na FC Den Bosch ook nummer twee NEC verslagen. De formatie van trainer Jack de Gier versloeg kampioenskandidaat NEC op karakter en passie met 3-2. Daardoor zijn de Almeerders in eigen huis nog altijd ongeslagen. Na een zeer attractieve openingsfase, waarin zowel City als NEC enkele goede kansen kregen, was het uiteindelijk Jerge Hoefdraad die na een half uur spelen de ban brak. De buitenspeler van de Almeerders schoof de bal na een steekpass achter NEC-doelman Joris Dellet. Nog voor de theepauze verdubbelde Anass Ahannach de voorsprong. Het technisch begaafde talent schoot met een prachtige lob raak nadat Silverster van der Water in eerste instantie op de doelman stuitte. Het betekende zijn eerste goal in het betaald voetbal. Hoewel de Almeerders met een 2-0 voorsprong gingen rusten bleef het spannend. Dit werd onderstreept door een hard schot van Sven Braken. De oud-spits van City zorgde na 55 minuten voor de 2-1, maar die vreugde bij de aanhang van NEC was van korte duur. Counter Twee minuten counterde Silvester van der Water City naar de 3-1, maar opnieuw was het duel niet gespeeld. NEC drong aan, werd gevaarlijke en scoorde na 74 minuten alsnog voor de tweede keer. Opnieuw was het Braken, die zorgde dat dat voorsprong weer slonk naar één treffer: 3-2. In de resterende minuten werd het extreem spannend en was het vooral NEC dat aandrong, maar na 94 minuten mochten alsnog de handen omhoog in het Yanmar Stadion. Scheidsrechter Kevin Blom, die NEC’er Ter Haar direct rood gaf na een overtreding op Calvin Mac-Intosh, floot even voor 22.00 uur voor de laatste keer. Door de zege stijgen de Almeerders naar de zesde plek in de Jupiler League. Volgende speelt Almere City bij Helmond Sport. Foto’s Ron Baltus, www.sportshots.pro

60 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eerste Divisie > Almere City FC

Karakter en passie, Almere City stunt tegen NEC (Almere City FC)
KNVB neemt stelling in: goed nieuws na Klassieker (Soccernews.nl Almere City FC)