-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- Wielrennen
-
-
-
-
Recept: Preiquiche met geitenkaas (Metronieuws Wielrennen) |
17 januari 2018 17:12:34 |
Recept: Preiquiche met geitenkaas (Metronieuws Wielrennen) |
Tweet Preiquiche met geitenkaas
Voor een grote rechthoekige quiche (ongeveer 20 x 30 cm). Een vorm met losse bodem is het handigst.
Voor het deeg
200 gram patentbloem
100 gram koude boter, in blokjes gesneden
30 gram volvette roomkaas
20 gram kashkaval (of pecorino), geraspt
1 biologisch ei
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel azijn
Een mespunt tafelzout
Voor de vulling
2 kleine preien (ongeveer 400 gram rauwe prei voor ongeveer 250 gram gekookte)
2 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
20 gram ongezouten boter
1 eetlepel olijfolie
een mespunt tafelzout
een mespunt peper
2 takjes verse tijm
Voor de saus
2 biologische eieren
200 milliliter double cream of slagroom
1/2 theelepel tafelzout
Een flinke mespunt versgemalen zwarte
Peper
150 gram geitenkaas
Ik maak het deeg in een keukenmachine met het metalen mes of met een apart plastic mes (je kunt het ook met de hand maken, maar kneed het niet te lang door). Doe de ingrediƫnten in de keukenmachine en pulseer totdat je een grove bal hebt. Druk het deeg iets plat en wikkel het in plasticfolie. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast (en maximaal 48 uur).
Snijd de prei in dunne ringen en was die goed. Ik dompel ze gewoonlijk 10 minuten onder in koud water, schud even en til de preiringen uit de kom; zo blijft het gruis achter in de kom. Smoor de prei in 10-15 minuten gaar op laag vuur in een koekenpan met de knoflook, boter, olijfolie, het zout, de peper en de takjes tijm. Schep af en toe door. Laat afkoelen en haal de takjes tijm eruit.
Verwarm de oven voor op 200 °C/180 °C heteluchtoven/gas stand 6. Bestuif het werkvlak lichtjes met bloem en rol het deeg uit tot een lange rechthoek van ongeveer 35 x 25 cm. Bekleed de vorm met het deeg en laat het een beetje over de rand hangen (het deeg krimpt iets, zo kun je ook makkelijker het deeg vullen zonder dat de vulling eruit loopt). Zet 15-30 minuten in de koelkast.
Dek het gekoelde deeg af met b ... |
29 viewsCategorie: Sport > Wielrennen |
Zieke fan verblijd met bezoek Rico Verhoeven (Metronieuws Wielrennen) Dit doet één kopje koffie met je hersens (Metronieuws Wielrennen) |
blog comments powered by Disqus |