RSS FeedsAlmere City FC begint 2018 met zege op Den Bosch (Almere City FC)

12 januari 2018 22:29:58

Almere City FC begint 2018 met zege op Den Bosch (Almere City FC)

‘Boks ouwe’, lijkt Dennis van der Heijden tegen een van de meegereisde supporters te zeggen na zijn treffer in stadion De Vliert (zie foto). Met een 1-3 overwinning op FC Den Bosch is Almere City FC sterk gestart aan het voetbaljaar 2018 en klimt de ploeg naar de zesde plek op de ranglijst. ,,Dat is inderdaad de gewenste start”, glimlachte trainer Jack de Gier. De Almeerders hadden in stadion De Vliert een duidelijk doel voor ogen. De klinkende overwinning op FC Eindhoven (5-1) moest een goed vervolg krijgen. Het was dan ook een fikse tegenvaller voor de equipe van De Gier dat na zes minuten al de 1-0 op het scorebord verscheen. Uit een voorzet vanaf links kopte Sven Blummel diagonaal raak. City had vervolgens lange tijd moeite om goed in het spel te komen. De thuisploeg had meer balbezit, liet de bal rondgaan en daar konden de gasten slechts sporadisch iets tegenover stellen. Toch werd het na 24 minuten gelijk. Een afstandsschot van Tom Overtoom werd van richting veranderd en verdween in het net: 1-1. In de verder tamme eerste helft gebeurde er niet bijster veel meer, waardoor beide teams met een gelijke stand de kleedkamers opzochten. Het leek vervolgens wel alsof er een wondermiddeltje in de thee zat, want Almere City kwam na rust fantastisch uit de startblokken. Bij de eerste aanval zette Van der Water de bal vanaf rechts voor, waarna Dennis van der Heijden van dichtbij de 1-2 binnen tikte. Een minuut later was het opnieuw raak. Ditmaal trok Van der Water zelf naar binnen en schoot hij de bal in de verre hoek. Zodoende stond het na 49 minuten spelen ineens 1-3. FC Den Bosch werd na deze twee goals ook enkele malen gevaarlijk, maar het initiatief lag veel meer bij City dan in het eerste bedrijf. Gaston Salasiwa had na een kleine zeventig minuten spelen pech dat zijn vrije trap op de paal belandde. Vijf minuten voor tijd moest Salasiwa vroegtijdig het veld verlaten, omdat hij een directe rode kaart kreeg van arbiter Oostrom. In ...

51 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eerste Divisie > Almere City FC

Fortuna periodekampioen na zege op Jong Ajax, NEC haalt uit (Soccernews.nl Almere City FC)
`Bij Ajax of Heerenveen zijn ze dat minder gewend`` (Soccernews.nl Almere City FC)