Headlinez Home  

RSS FeedsRecept: Vega bolognese (Metronieuws Gezondheid)

 
 

12 januari 2018 17:09:50

 
Recept: Vega bolognese (Metronieuws Gezondheid)
 




Vega bolognese Door in plaats van gehakt linzen te gebruiken, krijg je behalve koper ook eiwitten en een hoop extra vezels binnen - maar je hebt een minder vette saus dan de standaard bolognese! Voor 6 personen: 1 uur en 15 minuten 20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood 2 grote rode uien 2 tenen knoflook 2 wortels 2 stengels bleekselderij 2 takjes verse rozemarijn Olijfolie 1 vers laurierblad 100 milliliter chianti 1 blik groene linzen (400 g) 2 blikken gepelde tomaten ( 400 g) 450 gram volkorenspaghetti bosje bladpeterselie (15 g) 100 gram Parmezaanse kaas Week het gedroogde eekhoorntjesbrood in een kommetje kokend water. Pel de uien en knoflook, schil de wortels en maak de bleekselderij schoon. Hak alles samen met de rozemarijnnaaldjes fijn en meng goed. Zet een grote braadpan met 1 eetlepel olie op matig laag vuur en doe daarin het groentemengsel en de laurier. Leg een deksel op de pan en bak het geheel 20 minuten, terwijl je af en toe roert, of tot de groenten zacht zijn. Snijd het geweekte eekhoorntjesbrood fijn. Zeef het weekvocht en doe dat samen met het eekhoorntjesbrood in de pan. Zet het vuur matig hoog, giet de chianti erbij en laat inkoken. Voeg de linzen (ook met vocht en al) en tomaten toe. Maak de tomaten met een houten lepel stuk. Vul elk tomatenblikje voor de helft met water, spoel de blikjes uit en giet het water in de pan. Breng de saus aan de kook, zet het vuur laag en laat hem 35 minuten pruttelen, of tot hij heerlijk dik is. Proef en breng op smaak. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan gezouten kokend water. Giet hem af en vang daarbij een kopje van het kookwater op. Schep de spaghetti door de bolognesesaus en voeg zo nodig een scheutje van het kookwater toe. Snijd de bovenste helft van de bos peterselie fijn, rasp het grootste deel van de Parmezaanse kaas en meng beide door de pasta. Schep de borden vol, rasp de rest van de kaas e ...


Bligg Del.icio.us Digg eKudos Facebook Google MSNReporter NuJij StumbleUpon Symbaloo Twitter
 
30 viewsCategorie: Wetenschap > Geneeskunde
 
Recept: Vega bolognese (Metronieuws Televisie)
Recept: Vega bolognese (Metronieuws Tennis)
 
 
blog comments powered by Disqus


Headlinez.nl
Het laatste nieuws verzameld op onderwerp, uit meer dan duizend nieuwsbronnen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Registreren | WW Ophalen

Zoek:

Geneeskunde

Gebruik deze knoppen om ons te bookmarken:
Bligg Del.icio.us Digg eKudos Facebook Google MSNReporter NuJij StumbleUpon Symbaloo Twitter


Valid HTML 4.01 Transitional
Copyright © 2008 - 2018 Indigonet Services B.V.. Contact: Tim Hulsen. Lees hier onze privacyverklaring.
Andere websites van Indigonet Services B.V.: Vacatures News Science Tweets Travel Photos Nachrichten Indigonet Finances Leer Mandarijn