RSS FeedsSterke Haase redt het net niet in Auckland (Telesport Tennis)

12 januari 2018 08:36:14

Sterke Haase redt het net niet in Auckland (Telesport Tennis)

In een sensationele wedstrijd, die bijna drie uur duurde, is Robin Haase er net niet in geslaagd de finale te bereiken van het tennistoernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland. Na drie zenuwslopende sets (en drie tiebreaks) verloor hij van de Spanjaard Roberto Bautista Agut: 7-6 (7), 6-7 (3), 6-7 (5). In een duel van hoog niveau sloeg de beste Nederlandse tennisser af en toe fenomenale ballen. Bijvoorbeeld tijdens zijn inhaalrace na een 4-1 achterstand in de beslissende set. Haase presteerde het om na een lange sprint een schijnbaar onhaalbare dropshot heel scherp langs zijn tegenstander te slaan. Dat kon het publiek in het volle stadion bijzonder waarderen. Fenomenale lob Haase maakte dus een break achterstand goed in de derde set en kwam in de derde tiebreak ook nog goed terug na een 4-1 achterstand. Hij maakte nog twee matchpoints onschadelijk en zette zijn Spaanse tegenstander bij het derde wedstrijdpunt onder druk door de aanval te kiezen. Maar een fenomenale lob van Bautista Agut, de nummer 21 van de wereld, maakte een einde aan dit boeiende tennisgevecht.  Haase zal nu koers zetten van Nieuw-Zeeland naar het Australische Melbourne waar hij het - na twee sterke voorbereidingstoernooien - in de eerste ronde van het enkelspel zal opnemen tegen een qualifier.

45 viewsCategorie: Sport > Tennis

In 2017 kozen we korte kindernamen (Metronieuws Tennis)
Nieuwste Netflix-hit: The End of the F**king World (Metronieuws Tennis)