Headlinez Home  

RSS FeedsEr komt een ui waarvan je niet in tranen uitbarst (Metronieuws Wielrennen)

 
 

10 januari 2018 14:09:34

 
Er komt een ui waarvan je niet in tranen uitbarst (Metronieuws Wielrennen)
 




Zie je er net een beetje goed uit voor je date binnenstapt waar je voor kookt, moet er een ui in het recept. Voor je het weet sta je huilend boven de snijplank en moet je betraand gezicht en gezwollen ogen de deur opendoen voor de nieuwe misschien wel liefde van je leven. Maar er is goed nieuws: er komt een ui aan waar je tijdens het snijden niet van hoeft te huilen! Nieuwe ui Het klinkt ons in elk geval als muziek in de oren om eindelijk eens zonder emotionele uitbarsting dit heerlijke ingrediŽnt te bereiden. Er is 30 jaar lang onderzoek naar gedaan, maar de `sunionī komt nu echt dichterbij, meldt Metro UK. De nieuwe ui is zoeter, krokanter en kleiner dan een gewone ui. En de tranen blijven tijdens het snijden binnen. Kruising van rassen Je hoeft gelukkig geen gekke chemische ingrediŽnten te verwachten: de ui is ontstaan door het kruisen van bestaande uienrassen. Er wordt door de ui geen traanopwekkende enzym uitgestoten, waardoor je dus ook niet in tranen boven het keukenblad staat. De ontwikkelaar van de ui wil de uien zelfs laten certificeren als traanloos voor ze in de schappen liggen. Vanaf maart moet je ze in Amerika kunnen krijgen. Of ze ook naar Nederland komen, is nog even afwachten. Duikbrillen en kauwgom Geen zin in traanogen tot je de ui kunt krijgen? Een duikbril doet wonderen tegen de tranen. Ook helpt het om de ui een kwartier voor het snijden even in de vriezer te leggen. Het kontje eraf snijden en de ui even in water dompelen werkt ook goed. De vreemdere technieken zijn kauwgom kauwen of een theelepel in je mond houden tijdens het snijden. Zo zijn uien ook heerlijk Ui is een ingrediŽnt dat veel meer potentie heeft dan de basis voor een soep of pastasaus. Wanneer je een ui doormidden snijdt en een half uurtje in aluminiumfolie op 175 graden in de oven zet, heb je een heerlijk bijgerecht. Besprekel met olijfolie en balsamicoazijn en eventueel wat peper en zout en voila! Karameliseren is ook heerlijk, al m ...


Bligg Del.icio.us Digg eKudos Facebook Google MSNReporter NuJij StumbleUpon Symbaloo Twitter
 
20 viewsCategorie: Sport > Wielrennen
 
Voel je Canadees in Edmonton (Metronieuws Rotterdam)
Bevroren jochie (9) slaagt glansrijk voor rekentoets (Metronieuws Wielrennen)
 
 
blog comments powered by Disqus


Headlinez.nl
Het laatste nieuws verzameld op onderwerp, uit meer dan duizend nieuwsbronnen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Registreren | WW Ophalen

Zoek:

Wielrennen

Gebruik deze knoppen om ons te bookmarken:
Bligg Del.icio.us Digg eKudos Facebook Google MSNReporter NuJij StumbleUpon Symbaloo Twitter


Valid HTML 4.01 Transitional
Copyright © 2008 - 2018 Indigonet Services B.V.. Contact: Tim Hulsen. Lees hier onze privacyverklaring.
Andere websites van Indigonet Services B.V.: Vacatures News Science Tweets Travel Photos Nachrichten Indigonet Finances Leer Mandarijn