RSS FeedsAjax belangrijkste uitdager voor PSV (Metronieuws Reizen)

17 december 2017 16:47:33

Ajax belangrijkste uitdager voor PSV (Metronieuws Reizen)

Met Klaas-Jan Huntelaar in een hoofdrol heeft Ajax een boeiend gevecht met AZ winnend afgesloten. De spits die weer eens de voorkeur kreeg boven Kasper Dolberg maakte niet alleen gelijk. Hij versierde ook een strafschop die Lasse Schöne benutte (1-2). Lege handen Zo blijft Ajax op een achterstand van vijf punten de belangrijkste uitdager van PSV en volgt AZ de koploper uit Eindhoven inmiddels op acht punten. De tweevoudig kampioen uit Alkmaar stond opnieuw met lege handen na een ontmoeting met een ploeg uit de traditionele top drie. AZ haalde uit de laatste elf van die topduels slechts één puntje. Deyovaisio Zeefuik mocht zich aanrekenen dat AZ in de 25e minuut op voorsprong kwam. De rechtsback maakte knullig hands in zijn eigen strafschopgebied waarna Alireza Jahanbakhsh de strafschop benutte. Het was lang niet de enige fout van Zeefuik waardoor trainer Keizer besloot hem al in de rust voor te vervangen. Riante kans Niet AZ maar Ajax had eigenlijk op voorsprong moeten komen. Doelman Marco Bizot was eigenlijk al verslagen toen verdediger Pantelis Hatzidiakos voorkwam dat Donny van de Beek en Klaas-Jan Huntelaar scoorden. Van de Beek verzuimde even later ook nog eens met zijn hoofd te scoren. Mats Seuntjens, die bij AZ de voorkeur kreeg boven Joris van Overeem, miste eerst nog een riante kans op 2-0, vlak voordat Klaas-Jan Huntelaar kort voor rust op aangeven van Neres gelijkmaakte. Lees ook: Lolbroek trapt ongevraagd balletje mee met Huntelaar De 34-jarige routinier versierde in de vijftigste minuut eveneens een strafschop bij arbiter Danny Makkelie door wel heel makkelijk naar de grond te gaan na een duel met Hatzidiakos. Lasse Schöne benutte het buitenkansje en maakte alweer zijn achtste competitietreffer. Huntelaar had Ajax ook naar 3-1 moeten schieten maar stuitte op keeper Bizot. AZ was in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker maar de ingevallen Fred Friday trapte over de bal. Foutje gezien? Mail ons, we ...

24 viewsCategorie: Reizen

Brons is topprestatie van handbalsters (Metronieuws Reizen)
Lesbisch stel kan niet meer in 24 landen trouwen (Metronieuws Reizen)